19 Nisan 2015 00:48

Kütüphaneyi kapatıp yerine mescit açtılar

İzmir Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi yönetimi, mescit için kütüphaneden vazgeçti. Lisede kütüphanenin bulunduğu oda, mescide çevrildiği için kütüphane bir aydır kapalı durumda.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi yönetimi, mescit için kütüphaneden vazgeçti. Lisede kütüphanenin bulunduğu oda, mescide çevrildiği için kütüphane bir aydır kapalı durumda. Kütüphanenin kapatılmasıyla ilgili Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, okul yönetimlerinin AKP yöneticilerinin gözüne girmeye çalıştığını söyledi.

Hükümetin okullarda mescit açılmasına yönelik yayımladığı yönetmeliğin ardından düzenlemeler devam ediyor. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesinde mescit olmadığı gerekçesiyle okulun mevcut kütüphanesi kapatılıp yerine ibadethane açıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen yetkililer okul yönetimine mescidin açılması yönünde baskı uyguladı. Bunun üzerine okul yönetimi de Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı yönetmelikteki mescit standartlarına uygun ve müsait olan tek odayı yani kütüphaneyi yaklaşık bir ay önce mescide çevirdi. Mescidin kapısına da “Bayan ibadethane”, “Bay ibadethane” tabelaları asıldı.

Kütüphanedeki kitaplar ve kitaplıklar ise çok daha ufak olan müzik odasına taşındı ve bu odada yer olmadığı için bir aydır kitaplar kullanılamıyor. Okulun kütüphaneyi yeniden açıp açmayacağı, açacaksa nereye açacağı ise soru işareti.

‘KABUL ETMİYOR VE ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Okulun uygulamasını gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Eğitim Sen olarak insanların dini inançlarına ve yaşam tarzlarına son derece saygı duyduklarının altını çizerek, “Demokrasilerde herkes istediği yaşam tarzını yaşayabilir ancak okullar eğitim öğretim kurumlarıdır. Okulda siz kütüphaneyi bozar, mescit yaparsanız, bu bir anlayışı bütün bir topluma dayatmaktır. AKP kendisi gibi düşünmeyeni kendisi gibi düşündürmek, kendisi gibi yaşamayanı kendisi gibi yaşatmak, kendisi gibi inanmayanı kendisi gibi inandırmak istiyor. Okullarda mescit açılması bunun bir politikasıdır. Bunu kabul etmiyoruz ve bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Adaray'ın altında kalan lise öğrencisinin ayağı koptu

SONRAKİ HABER

'1 Mayıs birliğimizi büyütürsek anlamlı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...