18 Nisan 2015 18:39

Sınırın sıfır noktasında yeni provokasyon endişesi

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Federal Kürdistan sınır hattına operasyon yapmak isteyen askere karşı bölge halkı sınırda etten duvar oldu. Gaz bombası ve silah kullanan asker ile köylüler arasında gerginliğin sürdüğü bildirildi.

Paylaş

AKP hükümetinin açıklamalarından sonra HDP'ye yönelik saldırılar tırmanırken, TSK de operasyonlarını yoğunlaştırdı. 

DİHA'nın haberine göre, Ağrı Tendürek'te yaşananların ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sınırın sıfır noktasında bulunan Çığlı (Aşut) köyünde asker sınırötesine operasyon yapmak istedi. Akşam saatlerinde yapılmak istenen operasyona köylülerin engel olduğu belirtildi.

Operasyon engel olmak isteyen köylüler ile asker arasında gerginlik çıktığı bildirildi. Köyde bulunan taburdaki askerler ile Çukurca ilçe merkezinden aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu çok sayıda askerin, kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlarla köyün etrafına konuşlandığı kaydedildi.

ASKER SINIRI GEÇTİ, KÖYLÜLER ENGEL OLDU

Köylülerin verdiği bilgilere göre, zırhlı araçlarını köyün çevresine bırakan askerler bu kez sınıra yöneldi. 50 askerin sınırı geçmesi üzerine köy sakinlerinin de operasyonu durdurmak için sınıra doğru yürüdüğü belirtildi. Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu çok sayıda köylüyü dağıtmak için askerin gaz bombası ve silah kullandığı bildirildi. Köylüler ile askerler arasında sınırda gerginliğin devam ettiği vurgulandı.

VALİYİ KÖYLÜLER YALANLIYOR

Yüksekova Haber'in görüştüğü Hakkari Valisi Yakup Canbolat, bölgenin birinci derece askeri yasak bölge olduğunu ve Aşut köyünde herhangi bir operasyonun yapılmadığını ileri sürdü. Ancak köylüler valiyi yalanladı.

ASKER GERİ ÇEKİLDİ

Askerler, köylülerin tepkisi karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.  (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şafak Yayla'nın mezarını ziyaret etmek isteyen 70 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesinde işçiler kazandı, grev sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...