18 Nisan 2015 16:36

Orhangazi'de HDP açılışına faşist saldırı girişimi

Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluş çalışmalarını tamamladığı ilçe teşkilatı parti lokalinin açılış törenine faşist bir grup saldırmaya çalıştı.

Paylaş

Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluş çalışmalarını tamamladığı ilçe teşkilatı parti lokalinin açılış törenine faşist bir grup saldırmaya çalıştı. Olay yerine gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer grupla konuştu. HDP ilçe teşkilatı tehditlere rağmen açılışı gerçekleştirdi.

HDP’nin Orhangazi’de Kayyum Hafız Sokak’taki parti lokali açılışına Bursalı parti yöneticileri ve milletvekili adayları katıldı. Açılış başlamadan saatler önce Orhangazi’nin merkezinde Bursa’dan gelen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet Alanı’na gelen bir grup, Türk Bayrakları açıp, tekbir getirdi.  'Gazi’de PKK istemiyoruz', 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'PKK’yı destekleyen HDP’ye oy versin' sloganları atıldı.

Aynı grup açılış saati yaklaştığında, HDP’nin parti lokalinin bulunduğu sokağın başına geldi. Burada polis engeli ile karşılan grup yolun karşı tarafında İstiklal Marşı okudu. HDP ve PKK aleyhine sloganlar atan grup ile çevik kuvvet polisleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Açılış yapıldığı sırada polis sokağın giriş çıkışlarında barikat kurup sokağa giriş ve çıkışı engelledi.

Olay üzerine Orhangazi Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem’den sonra Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Bursa il Emniyet Müdürü Selami Yıldız bölgeye geldi. Kaymakam Yurdaer, kalabalık ile konuştuktan sonra ayrıldı. Daha sonra HDP İlçe Teşkilat binasının açılışı gerçekleştirildi. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Efkan Ala: Söylediği sözleri Papa'ya iade ediyorum

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı beşledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...