18 Nisan 2015 15:23

Efkan Ala: Söylediği sözleri Papa'ya iade ediyorum

Erzurum'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Papa Francesco'nun Ermeni Soykırımı'na dair sözleri için 'Söylediği her şeyi Papa'ya da Avrupa Birliği Parlamentosuna da taahhütlü iade ediyorum' dedi.

Paylaş

Erzurum'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Papa Francesco'nun Ermeni Soykırımı'na dair sözleri için "Söylediği her şeyi Papa'ya da Avrupa Birliği Parlamentosuna da taahhütlü iade ediyorum" dedi.

Ala, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen partisinin Palandöken Danışma Meclisi Nisan ayı toplantısına katıldı. Efkan Ala, Papa Francesco ve Avrupa Parlamentosunun Ermeni soykırımına yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Osmanlı'nın 3 kıtayı zulümle değil adaletle yönettiğini iddia eden Efkan Ala, o dönem devlete başkaldıran bir grubun yine kendi hakimiyetlerindeki bir bölgeye iskan edildiğini bildirdi.

Ala şöyle devam etti:

"Bu tehcirdir, tehcir bilmiyorsan öğren. Peki buna soykırım dediğinde gaz odalarını nereye koyacaksın? Hem de geçtiğimiz yüzyılın ortasında. Senin gaz odalarına attığın, oralarda öldürdüğün, soykırıma tabi tuttuğun insanların ölümlerini neyle ifade edeceksin. Söylediği her şeyi Papa'ya da Avrupa Birliği Parlamentosuna da taahhütlü olarak aynen iade ediyorum."

Efkan Ala üniversitedeki programın ardından Yakutiye Ziraat Odasının açılışını yaptı. Açılıştan sonra Efkan Ala, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına (ETSO) geçerek üyelerle görüştü. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar HDP için stant açtı

SONRAKİ HABER

Orhangazi'de HDP açılışına faşist saldırı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...