18 Nisan 2015 14:54

Hasta mahpuslar tedavi edilmiyor

İHD Adana Şubesi cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ve hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

İHD Adana Şubesi cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ve hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Adana Milletvekili adaylarının da katıldığı açıklamada konuşan İHD Cezaevi Komisyonu Başkanı Nejat Okay, cezaevlerinde bulunan mahkum sayısının kapasitenin iki katı olduğuna dikkat çekerek İHD’nin ocak ayı raporunda belirtilen 247’si ağır 647 hasta mahpusa 198 kişinin daha eklendiğini söyledi.

ATK ÜNİVERSİTELERİN ÜSSÜ DEĞİLDİR

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) birçok hasta mahpusa cezaevinde kalabileceği yönünde rapor verdiğini dile getiren Okay, Üniversitelerden alınan raporların ATK tarafından kabul edilmediğini belirterek “Üniversite’de istihdam edilmiş uzmanlar CMK’de bilirkişi olarak kabul edildiği halde Üniversite raporları ATK’ye gönderilmektedir. ATK Üniversitelerin akademik üsleri değildir” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

KOBANÊ'DE YARALANAN İKİ GENCİN TEDAVİLERİ YAPILMIYOR

İHD Eski MYK üyesi HDP Adana Milletvekili Adayı olan Av. Tugay Bek, IŞİD saldırılarına karşı Kobané’yi savunurken yaralanan ve tedavi için Türkiye’ye döndüğünde tutuklanan iki müvekkilinin tedavilerinin aksatıldığını aktardı. Ergin Selanik isimli vatandaşın Kobané’de IŞİD zulmüne karşı mücadele ederken alnına şarapnel isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybettiğini ifade eden Bek, tedavi için Urfa’ya geçen gencin tutuklanarak Osmaniye Cezaevine gönderildiğini ancak tedavisinin aksatıldığını kaydetti. Savaş Sönmez isimli inşaat işçisi bir vatandaşın da aynı şekilde Kobané direnişinde yaralandığını dile getiren Bek, 1 ayı aşkın süredir cezaevinde bulunan Sönmez’in tedavisinin henüz gerçekleşmediğini aktardı. Kobané’de savaşmak için giden vatandaşların tutuklanmasının hukuk dışı olduğunu söyleyen Bek, Kobané direnişine katılan iki gencin tahliye edilmeleri ve tedavilerinin derhal gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamanın ardından hasta tutuklular için oturma eylemi gerçekleştirildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Terör örgütünün temsilcisi Vatikan'ın sözcüsü olmuş'

SONRAKİ HABER

68. Cannes Film Festivali'nin programı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...