18 Nisan 2015 13:54

Afganistan’da intihar saldırısı: En az 33 ölü

Afganistan’ın Celalabad kentinde intihar saldırısı düzenlendi. BBC ölü sayısının en az 33 kişi olduğunu belirtirken CİHAN sayının 37 olduğunu iddia etti.

Paylaş

Afganistan’ın Celalabad kentinde intihar saldırısı düzenlendi. BBC ölü sayısının en az 33 kişi olduğunu belirtirken CİHAN sayının 37 olduğunu iddia etti.

Saldırının kamu görevlileri ile askeri personelin maaşlarını çektikleri bir bankanın yakınında meydana geldiği bildirildi. En az 100 kişinin de yaralandığı saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Taliban adına konuşan bir sözcü de, saldırıyla ilgilerinin olmadığını söyledi.

BBC’nin haberine göre Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani saldırıyı ‘korkakça ve iğrenç bir terör eylemi’ olarak niteledi. Polis, bankanın yakınlarında patlamamış halde bulunan bir bombanın da etkisiz hale getirildiğini açıklarken, saldırının bir motosiklete yüklenen patlayıcılarla gerçekleştirildiği belirtildi. BBC’nin Kabil’deki muhabirleri, eylemin aylardır Celalabad’da gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğuna dikkat çekti. 10 Nisan’da Taliban’ın Celalabad Havaalanındaki NATO güçlerini hedef alan saldırısında 3 kişi ölmüştü. Afganistan’da aralıkta muharip görevini tamamlayan NATO’nun eğitim amaçlı bir kaç bin askeri bulunduğu iddia ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Victor Jara’nın işkencecisi yargılanacak

SONRAKİ HABER

IŞİD Ramadi'de ilerliyor, halk kenti terk ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...