18 Nisan 2015 13:26

Van'da eski İŞ-KUR işçileri CHP'yi ziyaret etti

2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR tarafından işe alınan ve 14 Haziran 2014'te işlerine son verilen eski İŞ-KUR işçileri CHP Van İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, işçilerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Şen, 'Size bu durumu yaşatanlar utansın. 8 Haziran’da CHP’nin iktidarında sizin kadronuz CHP’nin bir şeref sözü olması gerekir' dedi.

Paylaş

Van'da eski İŞ-KUR işçileri 'kalıcı iş' talebiyle 5 haftadır Cumartesi günü eylem yapıyor. Her Cumartesi günü ilgililere seslerini duyurmaya çalışan eski İŞ-KUR işçileri bu Cumartesi ise farklı bir yol seçti. CHP Van İl Başkanlığını ziyaret eden eski İŞ-KUR işçileri 'kalıcı iş' için Başkan Şen’den destek istedi.

ALTIN: EKMEK DAVAMIZ SÜRECEK

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, işçilerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Şen’den önce işçiler adına konuşan Ethem Altın, “4 yıldır bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bugüne kadar yetkililere 111 dilekçe yazdık. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ile mücadelemiz sürecinde 2 defa görüştük. Bakanlar ile defalarca görüştük. Milletvekilleri ile bu konuda iletişimde olduk. Ancak şimdiye kadar bir çözüm getirilmedi. Kalıcı iş talebimiz yerine getirilene kadar ekmek davamız sürecek. Bütün siyasi partilere randevu talebinde bulunduk. Bizi ilk olarak kabul eden ve ekmek mücadelesinde yanımızda olan Sayın Cemal Şen’e teşekkür ederim “ifadelerini kulandı.

ŞEN:  ŞEREF SÖZÜ OLMALI

Altın’ın ardından konuşan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen de şunları kaydetti: “4 yıldır sizin yaşadığınız sıkıntıları çok iyi biliyorum. Size bu durumu yaşatanlar utansın. Kendilerini dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu ilan edenler bugün kaçak saraylarda yaşayanlar utansın. Size şu sözü veriyorum. Ben bu partinin başkanı olsam ya da olmasam ben bu partinin farklı bir yerinde görev alsam ya da almasam sizin bu davanızın takipçisi olacağım. Emeğe büyük önem veriyorum. Kimseyi kandırmamak gerekir. Partimizin kurmayları ile bu konuyu defalarca konuştuk. Sizi Ankara’da da yalnız bırakmadık. Sizin sorunlarınızı ve açlığınızı hissedenlere oy vermenizi istiyorum. Size sahip çıkacak ve laik olacak adayları seçerseniz bu sorun çözülecektir. 8 Haziran’da CHP’nin iktidarında sizin kadronuz CHP’nin bir şeref sözü olması gerektiği inancındayım."(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir sağlık çalışanı daha darbedildi

SONRAKİ HABER

Victor Jara’nın işkencecisi yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...