17 Nisan 2015 19:35

Figen Yüksekdağ: AKP eski Türkiye’nin temsilcisidir

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP’nin artık eski Türkiye’nin temsilcisi olduğunu belirterek, "Söylediğiniz tek yeni şey 'Başkanlık sistemini getireceğim’ olacak. Bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır" dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP’nin artık eski Türkiye’nin temsilcisi olduğunu belirterek, "Söylediğiniz tek yeni şey 'Başkanlık sistemini getireceğim’ olacak. Bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Antalya il örgütünün Konyaaltı sahilinde bir otelde düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Konuşması öncesi Yüksekdağ, HDP’nin Antalya milletvekili adaylarıyla sahneye çıktı, partilileri selamladı. 

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de Kürt olmanın, Alevi olmanın, kadın olmanın ‘suç’ olarak görüldüğünü söyledi. Yüksekdağ, "Artık görüyorlar ki suçlu diye yaftalananlar bu memleketin yeni gücüdür. Türkiye’yi suçluların gücü yeniden inşa edecek. Kral çıplak dedik demeye de devam edeceğiz” dedi. 

Siyasetin suçlu ilan edip siyasal iktidarın alanına sokulmayanların HDP’de bir araya geldiğini söyleyen Yüksekdağ, "Egemen düzenin bütün ötekileri birleşti ve yeni bir parti kurdu. Bu yeni partinin önünde suçlular düzeni ve bu suçları işleyenler asla ve asla duramayacak. HDP, yani bizlerin gücü bir araya geldiği ilk günden itibaren kimyaları bozuldu. Yeni bir denge kuramıyorlar” diye konuştu. 
Artık AKP’nin eskiyi temsil ettiğini belirten Yüksekdağ, iktidar partisinin açıkladığı seçim beyannamesinde ‘başkanlık sistemi’ haricinde yeri hiçbir şey olmadığını söyleyip şöyle devam etti: "200 sayfa seçim beyannamesi yazmışlar, tek ‘Başkanlık sistemi olsun’ demek için. Söylediğiniz tek yeni şey ‘Başkanlık sistemini getireceğim’ olacak, bunun için 200 sayfa beyanname yazacaksınız. Yazıktır. Bu yeniliği, yenilik adı altında saldırıyı Türkiye toplumu yutmaz." 

AKP’nin 13 yıllık iktidarının sonucunda Türkiye’nin hala temel hak ve özgürlükler sorunu yaşadığını, hala Kürt sorununun gündemde olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, “Çözümü, gerçek anlamda bu sorunu ortadan kaldıracak tek bir adım atmadılar. Çözümü süründürme gayreti içindeler” dedi. 

HDP ve diğer partilerin seçim haberlerini 'Seçim 2015' Özel Sayfamızdan takip edebilirsiniz

‘AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI TEK ALTERNATİF BİZİZ’

Ardından söz alan HDP Antalya Milletvekili Adayı Saruhan Oruç da, “Bizler bu ülkenin suçlularıyız. Çünkü Kürt olmak, Alevi olmak, Laz olmak, haktan ve eşitlikten yana olmak yıllardır bu ülkede suç sayıldı. Bizler bu suça sonuna kadar sahip çıkacağız. Her fırsatta kadının fıtratında erkeğe hizmet, işçinin fıtratında ölüm var diyerek sorumluluklardan kaçmaya çalışan ve Türkiye’yi yönetme iddiası olmayan AKP diktatörlüğüne karşı tek alternatif biziz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irak'ın Anbar ve Selahattin illerinde IŞİD saldırıları arttı

SONRAKİ HABER

HDP Ankara vekil adayları tanıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...