17 Nisan 2015 18:12

'Yalova Valisi istifa etsin'

Eğitim Sen, Yalova Valisi'nin görevden alınması için İçişleri Bakanlığına ve Yalova Valiliğine faks eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

Eğitim Sen, Yalova Valisi'nin görevden alınması için İçişleri Bakanlığına ve Yalova Valiliğine faks eylemi gerçekleştirdi. Yalova Valisinin, öğrencileri ve meslektaşları önünde hakaret ettiği Halil Serkan Öz'ün şahsında öğretmenlik onurunu çiğnetmemek adına eylemlerine devam edeceklerini bildiren Eğitim Sen bir hafta boyunca faks eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. 

Eğitim Sen Türkiye'nin bütün illerinden Yalova Valisi'nin görevden alınması için faks eylemi başlattı. Bugün,  Kızılay Merkez Postanesi'nden İçişleri Bakanlığı ve Yalova Valiliğine faks çeken eğitimciler adına postane önünde açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, her fırsatta öğretmenliğin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti.  "Emeklerimizi değersizleştirmeye çalışan zihniyetin son örneği Yalova Valisinin Serkan Öğretmene yapmış olduğu hakaretlerdir" diyen Bozdoğan yaşanılan olayın Serkan Öğretmeni derinden etkiliyerek yaşamına mal olduğunu ifade etti. Halil Serkan Öz'ün yaptığı tek şeyin, Eğitim Sen'in tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek olduğunu ifade eden Bozdoğan, Yalova Valisi'nin eğitim ve bilim emekçilerinden özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Danimarkalı edebiyatçılar TYS’nin konuğu

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Cumartesi günü bu yollar kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...