17 Nisan 2015 16:24

Sinop’taki nükleer karşıtı mitinge çağrı

Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu, Sinop ve İğneada’da yapılması planlanan nükleer santrallere karşı 25 Nisan'da Sinop'ta yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu, Sinop ve İğneada’da yapılması planlanan nükleer santrallere karşı 25 Nisan'da Sinop'ta yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Mersin Akkuyu, Sinop ve İğneada’da yapılması planlanan nükleer santrallere karşı mücadele çağrısı ve hükümete nükleer santral için imzalanan anlaşmanın reddetmeye çağırmak amacıyla Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması üyeleri, DİSK, KESK, TMMOB temsilcileri, HDP Milletvekili Levent Tüzel ve HDP 3. bölge milletvekili Adayı Prof. Dr. Beyza Üstün de katıldı. 

Toplantıda konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, AKP hükümetinin toplumsal sorunları istismar ederek kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekerek, enerji tasarrufu konusunda hükümetin hiçbir şey yapmadığını vurguladı. TTB Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen de, Sinop ve Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santrallerin “insanlık suçu” olarak nitelendirdi ve projeden derhal vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda nükleer santrallerin zararlarını sunum eşliğinde anlatan Prof. Dr. Engin Türe ise, kurulması planlanan nükleer santrallerin Türkiye'ye faydalı olmayacağının altını çizerek nükleer santrallerin insan sağlığına etkilerine değinerek son yıllarda bundan dolayı artan kanser hastası sayısına dikkat çekti. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, nükleer santrallerin güvenli olmadığını ve kazalara açık olduğuna dikkat çekerek, milyarlarca yıl kaybolmayacak zararlara neden olacak nükleer santrallere karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulundu. Toplantıda konuşan bir diğer isim Prof. Dr. Beyza Üstün, “Nükleer santraller kapitalist sistemin kendisi için bir başka çözüm alanıdır. Enerji için alternatifleri konuşurken sermayeye yeni alanlar açmayalım. Biz halk için çözümler üretmeliyiz. Çözümlerimiz antiemperyalist olmalıdır” diye konuştu.
Toplantıda, Çernobil katliamın yıl dönümü olan 25 Nisan'da Sinop'ta yapılacak nükleer karşıtı mitingine katılım çağrısı yapıldı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cenazede polis provokasyonu

SONRAKİ HABER

Davutoğlu yargı paketini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...