03 Ağustos 2011 09:20

Masa da masaymış ha!

Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifalarının ardından başlayan Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ), Erdoğan’ın masada bugüne kadarki teamüllerin aksine tek başına oturması, Türkiye ve dünya medyasındaki en çok dikkat çekilen nokta olurken, bugün de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bir köyde iki m

Masa da masaymış ha!
Paylaş

ARINÇ: BİR KÖYDE İKİ MUHTAR OLMAZ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, YAŞ toplantısında masada Başbakan Erdoğan’ın tek başına oturması hakkında “Şimdiye kadar olan görüntü yanlıştı” dedi. Arınç, Başbakan Erdoğan’ın YAŞ’ta tek başına olmasının doğru olduğunu söyledi. Arınç, “Bir köyde iki muhtar olmaz” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yüksek Askeri Şurada (YAŞ) yeni oturma düzeni konusundaki soruları yanıtladı.

Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Doğru olan başkanın tek başına başkanlık etmesidir. MGK’da cumhurbaşkanı başkanlık ediyor. Bugüne kadar belki yanlış bir görüntü vardı. Anadolu’da bir tabir vardır bir köyde iki muhtar olmaz. Ben başkan olsam yanımda başkasının olmasını hoş karşılamam. Çok doğru, çok haklı karşılamanız lazım.”

BOZDAĞ: EN GÜZEL FOTOĞRAF

YAŞ’ta masadaki yeni oturma düzenini bir yorum da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada; “Tarihi ve demokrasinin en güzel fotoğraflarından biridir” dedi.

BAĞIŞ’IN MASA YORUMU

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, önceki gün yaptığı açıklamada, Yüksek Askeri Şura toplantısındaki oturma düzeninin değişmesinin bu kadar önemsenmesinin, Türkiye’de AB reformları anlamında yapılacak daha çok şey olduğunu gösterdiğini söyledi. A Haber’de yayımlanan bir programa katılan Bağış, olanların, “Türkiye’de devletin, milli iradenin muktedir olduğunu ortaya koyan bir tablo olduğunu” ifade ederek, oturma düzeninin bu kadar büyük mesele edilmesini “enteresan” bulduğunu söyledi. Bağış, “Türkiye normalleşiyor, doğrusu bu. Toplantının bir başı olur, çok başlılık gibi bir görüntü zaten yanlıştır. Bir oturma düzeninin bile değişmesi bu kadar gazete kapaklarını kaplayacak kadar önemseniyorsa, demek ki Türkiye’de AB reformları anlamında yapılacak daha çok şey var” diye konuştu. YAŞ toplantısına başkanlık yapan Başbakan’ın zaten masanın başında oturması gerektiğini belirten Bağış, bunun çok doğal olduğunu savundu.

YAŞ KARARLARI YARIN GÜL’E SUNULACAK

YAŞ’ın üçüncü gün çalışmaları da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başladı. Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki şura toplantısında, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK’yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

Erdoğan, YAŞ toplantısı için bulunduğu Genelkurmay Karargahından yaklaşık 2 saat sonra ayrılarak Başbakanlık Resmi Konutu’na geçti.

YAŞ toplantısında alınan kararların yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor. (ANKARA)


MASA DA MASAYMIŞ HA

Adam masaya
Aklında olup bitenleri koydu
Ne yapmak istiyordu hayatta
İşte onu koydu
Kimi seviyordu kimi sevmiyordu
Adam masaya onları da koydu
(...)
Masa da masaymış ha
Bana mısın demedi bu kadar yüke
Bir iki sallandı durdu
Adam ha babam koyuyordu

Edip Cansever

ÖNCEKİ HABER

SES TİS taleplerini Bakanlığa sundu

SONRAKİ HABER

Kardeşime, Erkan Yoldaşım’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...