17 Nisan 2015 11:49

Avukatlar arama dayatmasını protesto etti

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesiyle başlatılan arama dayatması diğer illere de yayıldı. Adana Adliyesinde hafta başından bu yana çantaları x-ray cihazından geçirilmeden Adliyeye giriş yapamayan avukatlar bugün uygulamayı protesto etti.

Paylaş

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesiyle başlatılan arama dayatması diğer illere de yayıldı. Adana Adliyesinde hafta başından bu yana çantaları x-ray cihazından geçirilmeden Adliyeye giriş yapamayan avukatlar bugün uygulamayı protesto etti. Uygulamanın hukuk ihlali olduğunu söyleyen Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesine üye avukatlar,  eski adliye binası önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Adliyeye aranmadan girmek isteyen avukatlar çevik kuvvet polislerinin barikatıyla karşılaştı. Daha sonra avukatlar Başsavcıyla görüşmek istedi. Avukatlar ile Başsavcılık arasında güvenlik şube polislerinin aracılık yapması dikkat çekerken, Avukatlar,  “Burası bizim işyerimiz. Savcı meslektaşımız. Ancak içeri giremiyoruz” şeklinde tepki gösterdi.

ARBEDE NEDENİYLE KADIN AVUKAT BAYILDI

Talimatı veren Başsavcının gelmesini isteyen avukatlar “Talimata uymuyoruz. Suç işliyorsak işlem yapılsın savcının karşısına çıkmak istiyoruz” diyerek içeri girmek için direndi. Yaklaşık iki saatlik çabanın ardından çevik kuvvet yolu açtı ve avukatlar Baro odasında durum değerlendirmesi yapmak için giriş yaptı. Öte yandan içeri girmek için barikata yüklenildiği sırada ayağından yaralanan Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, girişte baygınlık geçirdi. Avukatlar içeri girdikten sonra polisler basın mensuplarını dışarı çıkararak görüntü almalarını engelledi.  Adliyenin kapısı tamamen kapatıldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum’da köylülerin RES nöbeti

SONRAKİ HABER

Cezaevinde 3 tutukluya dayak iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...