17 Nisan 2015 00:58

İmam Hatibe gidenin geleceği parlakmış: Saraya kadar yolu var!

Zeytinburnu’daki ortaokullarda dağıtılan anket ve broşürlerde öğrenci ve velilere, 'Geleceğin yolunun imam hatiplerden geçtiği' propagandası yapıldı. Anketlerde imam hatip sınıflarında okuyan öğrencilere, 'Devletin her kademesinde görev yapabilecek kapasite ve donanımda yetişir, mezun olmadan dahi pek çok maddi-manevi fırsat ile karşılaşır' vaadinde bulunuldu.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul Zeytinburnu’daki ortaokullarda dağıtılan anket ve broşürlerde öğrenci ve velilere, “Geleceğin yolunun imam hatiplerden geçtiği” propagandası yapıldı. Anketlerde imam hatip sınıflarında okuyan öğrencilere, “Devletin her kademesinde görev yapabilecek kapasite ve donanımda yetişir, mezun olmadan dahi pek çok maddi-manevi fırsat ile karşılaşır” vaadi yapıldı.

OKUL İÇİNDE İMAM HATİP SINIFI

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’ın başkanlığında 14 Nisan’da okul müdürleriyle toplantı yapıldı. Toplantıda, Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ZİHMENDER) tarafından hazırlanan “Milletin gözbebeği, Türkiye’nin yüz akı: İmam Hatip Okulları” broşürü ve anketinin ortaokul öğrenci ve velilerine dağıtılması istendi.

Kaymakamlığın resmi izni olmadan verilen formlarda, “Çocuğunuzun okuduğu ortaokulda imam hatip şubesi açılmasını ister misiniz?, Çocuğunuzu bu sınıfa gönderir misiniz?” gibi soruların veliler tarafından yanıtlanması istendi. Ayrıca öğretmen ve müdürlere gönderilen mail ile, anket sonuçlarının ve okullardaki kız-erkek öğrencilerin istatistik sayılarının 20 Nisan günü Müdürlüğe bildirilmesi talep edildi.

‘İMAM HATİP FIRSATLAR SUNAR’ DENİLDİ

Söz konusu anketlerde imam hatip sınıflarında okuyan öğrencilerin, anne-baba ve büyüklerine saygılı, milli-manevi şuuru yüksek, vatan, millet ve bayrak sevgisini yüreğinde hisseden, mukaddes değerlerine bağlı bir genç olarak hayata atılacağı ifade edilirken, “Devletin her kademesinde görev yapabilecek kapasite ve donanımda yetişir, mezun olmadan dahi pek çok maddi-manevi fırsat ile karşılaşır” ibarelerine yer verilmesi dikkat çekti.

Anket ve broşürler, Zeytinburnu ortaokullarındaki öğrenci ve velilere dağıtıldı.

‘İMAM HATİP ÖZENDİRİLİYOR’

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, imam hatip lise ve ortaokullarının özendirildiğini söyledi. “Okul açamadıkları yerde sınıf açmaya kalkıyorlar. Bu anketler neden sadece imam hatiplere yönelik yapılıyor” diye soran Özev, bir derneğin okullarda böyle bir anket uygulaması yapma hakkının olmadığını belirtti. Özev, “Biz kimsenin imam hatibe gitmesine karşı değiliz. Ancak İmam hatiplere devlet desteği ile adaletsiz bir ayrıcalık sağlanmasını doğru bulmuyoruz. Dağıtılan anketlere göre, diğer okullarda yetişen öğrenciler anne-babalarına saygısız, manevi değerleri olmayan insanlar mı olacak? Bu öğrencilere haksızlıktır, ayrımcılıktır” dedi.

Görüştüğümüz veliler, “İmam hatip eğitimi ile normal okul arasında fark var. İmam hatip okullarının kontenjanı bile dolmuyor. İsteyen çocuğunu imam hatibe göndersin, ama okul içinde olmaz” diyerek uygulamaya karşı çıktı.

 

ÖNCEKİ HABER

Roboski kırsalında askeri operasyon

SONRAKİ HABER

Soma davası iş cinayetlerinin aynası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa