16 Nisan 2015 08:33

Roboski'de adalet nöbeti

Roboski Katliamı'nın 172'nci haftasında adalet arayışını sürdüren Roboskili aileler, bölgede yapılan katır katliamlarına dikkat çekerek, yetkililerin yaptıkları açıklamalarla katliamı meşrulaştırmaya çalıştığı belirtti.

Paylaş

Roboski Katliamı'nda yaşamını yitiren 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 172'nci haftasında adalet arayışlarını sürdürmeye devam etti. Ailelerin Roboski Mezarlığı'nda yaptığı açıklamaya, katırların katledilesi olayını incelemek üzere köye gelen Hayvan Hakları Federasyonu ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur da katılarak destek verdi. 

Aileler adına açıklama yanan Roboski İçin Adalet Derneği Başkanı Veli Encü, Roboski Katliamı'nda kaybettikleri yakınları için sürdürdükleri adalet arayışı gibi katledilen katırlar için de adalet isteyeceklerini ifade etti. Adalet talep ettikçe saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Encü, "34 sivil yurttaşı katleden zihniyet bugün katırlarımıza saldırıyor ve katlediyor. Yaşanan katliamlarda yetkililerin açıklaması ise içler acısı, Şırnak Valisi'nin açıklaması ise katliamları meşrulaştırma çabasıdır" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Melda Onur: Bombalamakla bir yere varılmaz

SONRAKİ HABER

Özgecan'ın katil zanlıları 12 Haziran'da hakim karşısına çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...