16 Nisan 2015 05:07

3 ülkede ATİK'e operasyon: 10 gözaltı

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu'na (ATİK) Almanya, Avusturya ve İsviçre'de gerçekleştirilen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu'na (ATİK) Almanya, Avusturya ve İsviçre'de gerçekleştirilen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu'na (ATİK) Almanya, Avusturya ve İsviçre'de gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yeni Kadın üyelerinin de gözaltına alındığı eş zamanlı gerçekleşen operasyonlarda 1 kişi Avusturya, 2 kişi İsviçre ve 7 kişi Almanya olmak üzere toplam 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. ATİK Hukuk Bürosu'nun açıklamasına göre, operasyonun Karlsruhe savcılığının emriyle gerçekleştiğinin öğrenildiği belirtildi.

Operasyonun ardından açıklama yapan ATİK Genel Konseyi ve ATİK`e bağlı tüm federasyon ve dernekler, Yeni Kadın ve Yeni Demokratik Gençlik (YDG) temsilcileri, polisin keyfi davranışlarını ve gözdağı vermeye yönelik gerçekleştirdiği baskınlarına karşı sessiz kalmayacaklarını, demokratik tepkilerini ve protesto haklarını kullanacaklarını belirtti. Ayrıca yapılan açıklamada, operasyonun genişleyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Avrupa'da ve Türkiye'de devrimci, demokratik ve yurtsever örgütlere demokratik tepkilerini ortaya koyma ve dayanışma gösterme çağrısının yapıldığı açıklamada, "Avrupalı emperyalist devletlerin ve Türk devletinin ortaklaşa yürüttüğü tutuklama gözdağı operasyonu, ATİK`i devrimci demokratik mücadelesinden alıkoyamayacaktır. Polis baskıları bizleri yıldıramayacaktır" denildi. Operasyonlarda gözaltına alınan ATİK üyelerinin yarın savcılığı çıkarılması bekleniyor.

Avrupa'da antikapitalist mücadele yürüten ATİK 7 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerde HDP'ye desteğini açıklayan kurumlar arasındaydı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Irkçılığın bu halka bir KASTI var!

SONRAKİ HABER

100 kişinin tırmandığı piramit çöktü: 2 ölü, 45 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...