15 Nisan 2015 12:28

BirGün muhabirine aldığı görüşten dolayı dava açıldı

Paylaş

BirGün gazetesi Muhabiri Ömür Şahin Keyif'e 'Mayruk ve Şansal defileden çıkarıldı' başlıklı haberinde yer verdiği Barbaros Şansal’ın görüşleri nedeniyle Emine Erdoğan’a 'hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

BirGün gazetesinde yer alan habere göre 25 Aralık 2014’te yayımlanan haberde Modacı Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal’ın Bakü’de Hadije firması tarafından düzenlenen defileden çıkarıldığı iddiasına yer verilmiş, bu iddia Mayruk ve Şansal’a da sorulmuştu. Şansal, ifadesinde 'Aydeniz Holding'in Emine Erdoğan'la gizli ortaklığı olduğunu' iddia etmiş ve “Emine Erdoğan'ın da Bakü'ye geleceği önceden belliymiş” demişti.

Şansal’ın bu ifadesi üzerine BirGün Gazetesi Muhabiri Ömür Şahin Keyif hakkında Emine Erdoğan’ın 'iftira' ve 'hakaret' şikâyetiyle Basın Suçları Bürosu savcısı Umut Tepe tarafından soruşturma başlatıldı. Savcı Tepe, 'iftira' suçunun oluşmadığına kanaat getirdi; Keyif hakkında Emine Erdoğan'a 'hakaret' iddiasıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede, "Bakü'de gerçekleştirilecek olan defileye katılacak modacılara Cumhurbaşkanı’nın eşi olan Emine Erdoğan'ın dolaylı olarak müdahale ettiği, haberde geçen holding ile gizli ortaklığının bulunduğu yönünde asılsız iddiaya yer verilerek müştekiyi kamuoyunda küçük düşürmek suretiyle 'hakaret' suçunu işlediği" ifade edildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Jersild Danimarka Kararı gereğince “gazeteciler başkalarının ifadelerini aralarına gerekli mesafeleri koyarak verdikleri takdirde bu ifadelerden sorumlu tutulmazlar” şeklinde emsal karar vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Slaven Bilic: Şampiyon olamazsak tabi hesabını veririm

SONRAKİ HABER

Çok mu Şey İstiyoruz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa