15 Nisan 2015 04:28

ABD Küba'yı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkarıyor

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Küba’yı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararı aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama, son 6 ayda "uluslararası terörizme herhangi bir destek vermemesi ve Küba hükümetinin gelecekte de uluslararası terörizme destek vermeyeceğine dair güvence vermesi" sebebiyle Küba’nın "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarılmasına karar verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, bu yöndeki kararına ilişkin raporu ve tasdik yazısını Kongre’ye gönderdi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın ilgili teklifinin yürürlüğe girebilmesi için en az 45 gün öncesinden raporu Kongre’ye sunması gerektiği hatırlatıldı.

KERRY ÖNERMİŞTİ
Küba’nın "terör listesinden" çıkarılması teklifi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından Obama’ya önerilmişti. Obama’nın kararının ardından yazılı bir açıklama yapan John Kerry, geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanlığı’nın Beyaz Saray’a, Küba’nın "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarılmasını tavsiye eden bir rapor sunduğunu kaydetti.

Kerry, Küba’nın politikaları hakkında ciddi kaygı ve anlaşmazlıkları olmasına rağmen bunların "teröre destek veren ülke" kriterlerinin dışında olduğunu dile getirdi. Küba, 1982 yılından bu yana ABD’nin "teröre destek veren ülkeler" listesinde yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başladı

SONRAKİ HABER

Soma davasında 8 tutuklu sanık mahkemeye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...