15 Nisan 2015 00:54

Devletin gollum takıntısı: Çiftçi’ye bu kez de dava açıldı

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul

Yüzüklerin Efendisi filminin sevilen karakteri Gollum ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeme, şaşırma, hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı facebook’ta paylaşan doktor Bilgin Çiftçi hakkında  “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla dava açıldı.  Çiftçi 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. 

HALK SAĞLIĞINDAN DA DAYANAKSIZ  CEZA 

Aydın Dalama Aile Sağlığı Merkezinde görevli Doktor Çiftçi hakkında geçtiğimiz ay da Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 20 ihtar puanı cezası verilmiş. Üstelik bu ceza da  hekimlerin meslektaşları, hastaları  ve diğer medikal gruplarıyla arasındaki ilişkiyi düzenleyen meslek nizamnamesine dayandırılmış ancak Çirfçi’nin 40 maddelik yönetmeliğin hangi maddesine aykırı davrandığı belirtilmemişti.

‘KÖTÜ KARAKTER ROLÜNDEKİ YARATIK’ 

Puan kırma cezasının ardından Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünün şikayetiyle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sona erdi. İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirel, Çiftçi’nin fecabook hesabında Gollum ve Erdoğan’ın fotoğraflarının yan yana konulduğu görseli Erdoğan’a hakaret saydı. Gollum için “Yüzüklerin Efendisi filminde kötü karakter rolündeki yaratık” ifadesini kullanan savcılık, soruşturmanın Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünün ihbarıyla başlatıldığını belirtti. İddianamede doktor Çiftçi’nin söz konusu görseli sosyal medyaya kendisinin yüklemediği ve başkasının paylaşımını hakaret ve siyasi bir kasıt olmadan paylaştığı yönündeki ifadesine de yer verildi. Ancak savcılık bu ifadeye rağmen, “İhbar yazısı, şüpheliye ait facebook sitesindeki görüntüler ve şüpheli ifadesine göre şüphelinin facebook sayfasında Cumhurbaşkanımıza ait fotoğraflar ile Yüzüklerin Efendisi Filminde kötü karakter rolündeki yaratığın fotoğraflarını yan yana paylaşarak, cumhurbaşkanımıza hakaret ettiği” sonucuna varıldığını iddia etti. Bu yüzden Bilgin Çiftçi’ye 23 Ağustos 2014 tarihinde yaptığı paylaşım nedeniyle  dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. 

ÖNCEKİ HABER

Günter Grass sorup yanıtlıyor: Edebiyat neye yarar?

SONRAKİ HABER

Dökümhane işçileriyle 1 Mayıs’ı konuştuk: Şimdi uyanma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...