14 Nisan 2015 17:47

Can güvenliği için birlik olunmalı

Paylaş

Çorlu’da işçiler fabrika fabrika toplantılar yaparak işçi sağlığı ve iş güvenliği ile yaşadıklarını ve çözüm yollarını tartışıyor. Bu toplantılara işyeri hekimleri ve avukatlar da katılarak bilgilendirmeler yapıyor. 

İlk toplantıyı deri işçileri, Sağlık Mahallesi Yedi Bölgeler Derneğinde gerçekleştirdi. Toplantıya işyeri hekimi Uzm. Dr. Gökmen Özceylan da katıldı. Gökmen Özcaylan iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin sayısının sürekli artmasına rağmen ülkenin gündemine Soma kazasından sonra geldiğini, alınan kısmi önlemlere rağmen artarak devam ettiğini dile getirdi. 

İŞÇİ SÜREKLİ EZİLİYOR

Çok gündeme gelmeyen meslek hastalıklarına da dikkat çeken Özceylan, nerede ise hiçbir fabrikanın toz, kimyasal açıdan insan sağlığına uygun olmadığı gibi tempolu çalışmadan dolayı meslek hastalıklarının yaygınlaştığını, buna karşı işçilerin birlik olması gerektiğini dile getirdi.

İkinci toplantıyı ise Aygün Alüminyum işçileri yaptı. Bir işçi iş ayakkabısı istediklerinde “Kendin al” diye azarlandıklarını dile getirirken, başka bir işçi ise kaynak yapıldığında toz duman içinde kaldıklarını ve sürekli öksürmelerine rağmen hiçbir önlem alınmadığını dile getirdi. Sürekli işçilerin ezildiğini dile getiren Aygün Alüminyum işçisi, bu sistemin değişmesi için işçilerin birliğinin şart olduğunu belirtti. 

BÖLÜNMEYELİM

İşçi sağlığı ve iş güvenliği için yapılan toplantılarda yaklaşan 1 Mayıs ve seçimler de gündeme geldi. 1 Mayıs’ın Çorlu’da yapılacağını öğrenen Aygün Alüminyum ve deri işçileri kendi fabrikalarından en çok işçinin 1 Mayıs’a katılmasını sağlamak için çalışma yürüteceklerini söyledi. Ama Hem 1 Mayıs’ta hem de seçimlerde işçilerin bölünmemesi gerektiğini belirten işçiler, şu an işçilerin taleplerine en yakın olan HDP’ye oy verilmesi için çalışılması gerektiğini dile getirdiler. (Çorlu/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Köleliğe karşı sendikalaşma

SONRAKİ HABER

Taşeronda kural yok, insaf yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...