14 Nisan 2015 10:59

‘Hasan için adalet istiyorum’

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı uyuşturucu çetesi saldırısına ilişkin davanın 8. duruşması basına ve izleyiciye kapalı olarak görüldü.

Paylaş

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı uyuşturucu çetesi saldırısına ilişkin davanın 8. duruşması basına ve izleyiciye kapalı olarak görüldü. Duruşmaya yine sanıkların sözlü sataşmaları damgasını vurdu. Bir sanık, mağdur avukatlarına “Allah bunların belasını versin” diyerek beddua da etti.  Anne Nuray Gedik ise davalarına sahip çıktıkları için suçlandıklarını söyleyerek “Hasan için adalet istiyorum” dedi.

Bugün Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 16’sı tutuklu toplam 17 sanık hazır bulundu. Duruşmaya Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, babası İbrahim Gedik, bazı müştekiler ve avukatları katıldı. Duruşmada söz alan mağdurların avukatlarından Mahmut Erhan Ergün, mahkemenin güvenlik gerekçesiyle aldığı kapalılık kararından dönmesini isteyerek, “Kapalılık kararı olmasına rağmen mahkemenin basını içeride tutmaya da yetkisi vardır” dedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

SANIKTAN MÜŞTEKİLERE VE AVUKATLARINA BEDDUA...

Duruşmada, tutuksuz sanıklardan Mete Barış Durak’ın SEGBİS aracılığı ile Antalya Ağır Ceza Mahkemesinden ifadesi alınması işlemine geçileceği sırada, mağdur avukatlarından Ömer Kavili, sanığın yanında hakimin bulunmadığını belirterek usul yönünden itiraz etti. Avukat Kavili’nin itirazlarına tepki gösteren tutuklu sanıklardan Adem Köşgen ise bağırarak, “Buradakilerin ne olduğu bellidir. Allah sizleri esirgesin. Allah devletimize, milletimize güç versin. Bunlar imansızdır, bunlar Allah’tan korkmaz. Allah bunların belasını versin” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Köşgen’in duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi. Tutuklu sanıklardan Mesut Turhan’ın ise, “Arkadaşlarım T.C. mahkemelerinde yargılanmak istediler. Halk Cephesi mahkemelerinde yargılanmak istemedikleri için bu eylemleri yapmışlardır” demesi dikkat çekti. Sanıklardan Mert Kazan ise Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü günü anlatarak, “Yüzü maskeli bir şahsın elini beline attığını fark ettim. Duvarın arkasına atlamamla ateş etmeleri bir oldu. Ben de belimdeki silahı çıkararak ateş ettim. Kendimi koruma amaçlı hedef gözetmeksizin 4-5 el ateş ettim. Hasan Ferit’in buraya gelmesinin amacı faili meçhul yapmaktı. Ben nefsi müdafaa yaptım” dedi.

DAVA 27 NİSAN’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü gün sanıkların bulundukları yere ilişkin baz istasyon bilgilerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından istenmesine hükmetti.  Mahkeme, duruşmada bazı sanıkların müşteki ve müşteki avukatlarına yönelik suç içerdiği düşünülen sözler sarf ettiği gerekçesiyle gerekli yasal işlemin yapılması için görüntü kayıtlarının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine de karar vererek duruşmayı 27 Nisan gününe erteledi.

‘HASAN İÇİN ADALET İSTİYORUM’

Duruşma sonrası adliye dışında açıklama yapan Anne Nuray Gedik “Davamıza sahip çıktığımız için suçlanıyoruz. Çeteciler bize, ‘Terörist oğlunuzu terörist büyütmeseydiniz’ dedi. Evet, bunu da duyduk. Artık muhatap da almak istemiyoruz. Onlara tahammül etmek çok zor. Sanki biz onların çocuğunu öldürmüşüz gibi davranıyorlar. Benim çocuğum toprağın altında, Hasan Ferit için adalet istiyorum” dedi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak: Kadına yönelik şiddette Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın etkisi var

SONRAKİ HABER

SGK ilacı karşılamayınca yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...