03 Ağustos 2011 06:44

Fındık işçileri günlük 28 lira alacak

DÜZCE Valiliği bünyesinde oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçilerini İzleme Kurulu, fındık işçilerine verilecek olan yevmiyeleri belirlemek ve mevsimlik işçilerin barınma yerleri ve sosyal ihtiyaçlarının düzenlenmesi için bir araya geldi. Vali Yardımcısı İlhan Turgut, mevsimlik işçilerin iş bulana kadar oluşturulan ç

Fındık işçileri günlük 28 lira alacak
Paylaş

DÜZCE Valiliği bünyesinde oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçilerini İzleme Kurulu, fındık işçilerine verilecek olan yevmiyeleri belirlemek ve mevsimlik işçilerin barınma yerleri ve sosyal ihtiyaçlarının düzenlenmesi için bir araya geldi. Vali Yardımcısı İlhan Turgut, mevsimlik işçilerin iş bulana kadar oluşturulan çadır kentlerde ikamet edeceklerini ve fındık işçilerinin ücretlerinin belirlenmesi için bir araya geldiklerini ifade etti.

Fındık sezonunun gelmesi ile birlikte yevmiye ücretleri de belirlendi. Buna göre Düzce’ye dışarıdan gelecek fındık işçilerinin yevmiyeleri 28 lira olacak. Bunun yanı sıra il dışından gelecek olan mevsimlik işçilerin barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılanması için bir çalışma yürütülecek. Vali Yardımcısı İlhan Turgut, mevsimlik işçiler için 3 ayrı noktada çadır kentler kurulduğunu söyledi. Turgut, “Bizim çadır yerleri sürekli kalınacak bir yer değil, iş bulagna kadar eçici olarak kullanılabilecek alanlar olacak. İşçiler iş buldukları zaman iş verinin kendilerine sağladığı alanlarda kalacak” dedi. (DÜZCE)

ÖNCEKİ HABER

98 belediye başkanına hapis istemi

SONRAKİ HABER

Mübarek, kafes içinde yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...