14 Nisan 2015 03:24

Divan işçilerinden patrona yanıt

Paylaş

Direnişteki Divan işçileri*

Medyada, Divan Turizm AŞ ile ilgili yayımlanan bütün haberler, her şey doğrudur. Divan grubunu bugüne getiren, bu kaliteye, prestije getiren Divan işçileridir. Verilen emeğe saygı duymadıkları, çalışan haklarının kale alınmadığı da gece yarısı aranarak iş haklarının feshini etmeleri de buna en önemli örnektir.
Yaşanan süreç işçilerin kale alınmayıp, bizleri aşağılamalarından ve hakaret etmelerinden kaynaklanmıştır.
Gerçeğin farklı olduğunu yöneticilerimiz, maaşlardan memnun olmadığımızla alakalı imzalar sebebiyle 3 arkadaşımızı işten çıkarmışlardır. Hiçbir kaos ortamı yaşanmamıştır. Sadece sendikal faaliyetlerimiz devam etmiştir. Arkadaşlarımıza sahip çıktığımız için ve kalp hastası olan bir arkadaşımıza baskı uyguladıkları için buna izin vermeyeceğimizi ve o boykotu hep beraber yaptığımızı dile getirdik. Bu konuşmayı yaparken darp söz konusu değildir, kimseyi de tehdit etmedik.
Bu nedenle ertesi gün ve devam eden 3 gün yemekhanemizden çıkmadık. Bundan dolayı hiçbir ihtar almaksızın geri kalan 43 işçi arkadaşımızı daha işten attılar. Haklarımızı alamadığımıza dair hukuki süreci başlattık.
Sadece sendikal haklarımızı istediğimiz için yemekhanede 3 gün bekledik, hiçbir zarar vermedik eşyalara. Kameralarla hepsi kanıtlıdır. Hiç kimseyi tehdit etmedik ve çalışan arkadaşlarımıza da saygı duyduk.
Sendikayı tanımıyoruz diyen Divan grubu 2 kez sendikayla bizzat görüştü. Sendikanız beni zerre kadar ilgilendirmiyor diyen Genel Müdür Yardımcınız Zeynep Galiba tarafından yapılan açıklama da kameralarla bellidir.
Yöneticilerimiz sendikal çalışmamıza saygı duymamışlardır ve bu kriz sürecini amatörce yönettikleri için bizi de dinlemeyerek üstüne tuz biber ekmişlerdir.
İnsani değerlere bağlı olduklarını beyan eden Divan grubu yöneticileri 3 gün boyunca yemek, su, ısınma, elek-trik gibi ihtiyaçlarımızı yok sayarak insaniyetlerini belli etmişlerdir.  Bu nedenle hukuki süreç başlamıştır.

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’ta alanlara

SONRAKİ HABER

Güvenceli yaşam ve işçi sağlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa