03 Ağustos 2011 05:36

İsrail’in Batı Şeria’daki yıkım politikaları şiddetleniyor

İsrail, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik yıkım ve yerinden etme politikalarını hızlandırarak sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü(UNRWA)’nın yayınladığı verilere göre 2011’ilk 6 ayında 700 Filistinli evleri yıkılmak suretiyle yerinden edildi. Bu rakam, 2010

İsrail’in Batı Şeria’daki yıkım politikaları şiddetleniyor
Paylaş

Yaşanan yıkımların çoğunlukla İsrail kontrolü altındaki bölgelerde gerçekleştiğini belirten UNRWA, Haziran ve Temmuz aylarında da Filistinlilere yönelik yıkımların keskin bir artış gösterdiğini belirtti. Kurumun raporuna göre yalnızca Haziran ayında 132 ev yıkıldı. Bu rakam, Mart, Nisan ve Mayıs aylarının toplamından daha fazla. Kuruma göre Haziran ve Temmuz aylarında yerinden edilen ya da yıkımlardan etkilenen 605 Filistinli’nin yarısından fazlası çocuk.

Yıkım ve yerinden etme oranlardaki artışın son derece endişe verici olduğunu ifade eden UNRWA, İsrail’in uyguladığı bu politikaların, Batı Şeria’da zaten yaşanan açlık ve yoksulluk nedeniyle zor durumda olan Filistinlilerin yaşamını daha da kötüleştirdiğine dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sivil Teravih Namazı yayılıyor

SONRAKİ HABER

'Çingene Gecesi' kurbanları anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...