13 Nisan 2015 15:43

KCK basın davası AYM’yi bekliyor

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘KCK Medya Komitesi’ne bağlı oldukları iddiasıyla ‘örgüt üyeliği’nden iki yılı aşkın bir süre tutuklu yargıladığı 46 medya çalışanıyla ilgili davada Anayasa Mahkemesinin (AYM) kararını bekliyor.

Paylaş

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘KCK Medya Komitesi’ne bağlı oldukları iddiasıyla ‘örgüt üyeliği’nden iki yılı aşkın bir süre tutuklu yargıladığı 46 medya çalışanıyla ilgili davada Anayasa Mahkemesinin (AYM) kararını bekliyor.

Bianet’te yer alan habere göre sanık avukatları, Özel yetkili mahkemeleri kaldıran 6526 sayılı Kanun’da daha önce Özel yetkili savcılıklarca açılmış soruşturma ve davaların bulundukları aşamadan itibaren “normal” Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından görülmeye devam edilmesine itiraz etmişlerdi. Bunun için mahkeme de, 6 Kasım 2014’te dosyayı AYM’ye göndermişti.

DAVA 11 EYLÜL’E KALDI

Avukatlar, “6352 sayılı Kanun’un geçici 2. maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemelerinde ve bu Kanun’la yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemelerinde derdest bulunan dosyalar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere yetkili ve görevli mahkemelere devredilir” şeklindeki düzenlemenin iptal edilmesi ve KCK yargılamalarına son verilmesini bekliyorlar. Mahkemenin dün (10 Nisan) ele almaya devam ettiği davayla ilgili bianet’e konuşan avukat Özcan Kılıç, 2014/164 sayılı dosyayla ilgili AYM’den karar çıkmadığını, yargılamanın da 11 Eylül’e bırakıldığını bildirdi.

YASAYLA GELEN TAHLİYELER

KCK Basın dosyasından, aralarında Fırat haber Ajansı (ANF) Muhabiri İsmail Yıldız, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhasebecisi Pervin Yerlikaya, BirGün Gazetesi Muhabiri Zeynep Kuray, DİHA İmtiyaz Sahibi Zuhal Tekiner, Özgür Gündem İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ziya Çiçekçi, DİHA İstanbul Muhabiri Çağdaş Kaplan, Demokratik Modernite İmtiyaz Sahibi Ömer Çiftçi, Dicle Haber Ajansı Muhabiri Ömer Çelik ve Demokratik Modernite Dergisi Editörü Selahattin Aslan, Demokratik Modernite Dergisi Çalışanı Saffet Orman’ın da olduğu 46 kişi yargılanıyordu.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BirGün, Akın Olgun'la yollarını ayırdı

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesi'nde TİS’te anlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...