02 Ağustos 2011 14:31

4 Eğitim Sen'li Uğur Kaymaz'ın anma törenine katılmaktan tutuklandı

Polisin 13 kurşunuyla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ın anmasına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Eğitim Sen üyesi 4 öğretmen, "yasadışı örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 21 Kasım 2004 tarihinde polislerin çapraz ateşi

4 Eğitim Sen'li Uğur Kaymaz'ın anma törenine katılmaktan tutuklandı
Paylaş


Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 21 Kasım 2004 tarihinde polislerin çapraz ateşi sonucu babası Ahmet Kaymaz ile birlikte öldürülen Uğur Kaymaz'ın anmasına katılan dört Eğitim Sen'li öğretmen bu sabah gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemleri bittikten sonra savcılığa çıkarılan Kızıltepe Eğitim Sen Temsilcisi Salih Kuday, yönetici Abdulkadir Demir, eski yönetici Mehmet Ali Çiçek ve sendika üyesi Erdal Çam tutuklama talebiyle Kızıltepe Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemece ifadeleri alınan öğretmenler, 24 Kasım 2010'da Uğur Kaymaz için düzenlenen yürüyüşe katıldıkları iddiasıyla "yasadışı örgüt propagandası yapmak"tan tutuklandı. Tutuklanan Eğitim Sen'liler Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme çıkışında Eğitim Sen'lilere destek vermek amacıyla adliye binası önünde bulunan çok sayıda kişi "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı. Tutuklanan Eğitim Sen'liler de kendilerine destek verenlere zafer işareti yaparak, kitleyi selamladı. Tutuklanan Eğitim Sen üyelerinin avukatı Erdal Kuzu, mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzu, 220/6-3713 sayılı yasa gereğince 7/2 örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklandıklarını belirterek, mahkemenin gerekçe olarak da Uğur Kaymaz'ın anma törenini gösterdiğini ifade etti. Kuzu, başka bir gerekçenin bulunmadığını kaydederek, polislerin görüntülerinde slogan ve alkış tutmanın dahi olmadığını dile getirdi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Öldüren burada, devlet nerede?'

SONRAKİ HABER

Sivil Teravih Namazı yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...