13 Nisan 2015 11:00

HDP’li adaylar İHD’yi ziyaret etti

Adana’da seçim çalışmalarına başlayan HDP, milletvekili adayları ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi’ne ziyarette bulundu.

Paylaş

Adana’da seçim çalışmalarına başlayan HDP, milletvekili adayları ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi’ne ziyarette bulundu.

Kendisi de İHD bünyesinde uzun yıllar insan hakları mücadelesinde bulunmuş olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, Başbakan’ın HDP’yi suçlayarak "Seçim güvenliğini alacağız" sözlerine tepki göstererek “Biz bu seçim güvenliği lafını Ağrı’dan, Kobané sınırında yaşananlardan ve binlerce örneğinden biliyoruz” dedi.

Halkın iradesinin sandığa yansımasını önemsediklerini dile getiren Beştaş, İHD’nin seçim ve sandık güvenliği konusunda üzerine düşeni yapacağına inandığını dile getirdi.

Birkaç gündür yaşananların seçimin iki parti arasında geçtiğini ortaya koyduğunu ifade eden HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan ise, AKP 12 Eylül’ün getirdiği siyasi partiler yasası ile kendilerini engellemeye çalışırken HDP’nin son derece kritik bir eşiğe geldiğini söyledi.

Kamuoyunda yaratıları coşkuyu engellemeye yönelik bir saldırı dalgası ile karşı karşıya oldukların ifade eden Turan, “Gerek Ağrı’daki tanıklıklar,  gerek medyaya yansıyan görüntüler ortaya koydu ki minare çuvala sığmadı” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zorunlu din derslerine karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

'HDP Karadeniz’de bir umut'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa