12 Nisan 2015 16:33

Karakol yakınında bulduğu cisim elinde patladı

Yüksekova'ya bağlı Çobanpınar köyünde koyun otlatan 15 yaşındaki M.İ., askeri karakolun etrafında yerde bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralandı.

Paylaş

Yüksekova'ya bağlı Çobanpınar köyünde koyun otlatan 15 yaşındaki M.İ., askeri karakolun etrafında yerde bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralandı.  M.İ.'nin bir kolunun koptuğu ve elleri ile göğsünden yaralandığı belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar (Vargeniman) köyünde karakol etrafındaki tel örgülerin yanına giden koyunlarını geri getirmeye çalışan 15 yaşındaki M.İ. isimli çocuk, yerde bulduğu cismin patlaması sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralanan Mİ.İ., askeri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Çobanpınar Köyü Muhtarı Perviz Beşer, "Öğleden sonra koyunlarını otlatırken meydana gelen mayın patlamasında ağır yaralanan M.İ.'nin elinin parmaklarının koptuğunu öğrendik. Bacaklarında ve yüzünde yaralar var. Gözlerinden de etkilendiğini hastaneden öğrendik" dedi.

Asker ve polisler ise hastane çevresini ablukaya alarak, giriş çıkışları gözetim altına aldı. Olayın duyulması üzerine HDP ve DBP ilçe yöneticileri ile yurttaşlar hastaneye gelmeye başladı.

M.İ., Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleninin ardından Van'a sevk edildi. Patlama sonucu M.İ.'nin bir kolunun koptuğu, ellerinin parçalandığı ve göğsünden yaralandığı öğrenildi.

Doktorlardan alınan bilgilere göre M.İ.'nin hayati tehlikesi bulunmuyor. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye: Vatikan'a mutlaka karşılık verilecek

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de operasyona çıkan askerle gerilla arasında çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa