02 Ağustos 2011 12:01

Korucu terörünün üstü örtülüyor mu?

Diyarbakır ve Bingöl Barosu, İHD, MAZLUMDER ve Özgür-Der temsilcilerinden oluşan heyet, geçtiğimiz günlerde korucuların terör estirdiği Karlıova’da incelemelerde bulundu. Şu ana kadar tek bir korucunun dahi gözaltına alınmadığını belirten heyet üyeleri, olayın üzerinin kapatılmak itendiği görüşünde.Korucu

Korucu terörünün üstü örtülüyor mu?
Paylaş

Korucuların, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Taşlıca Köyü Korucubaşı Hacı Alan’ın öldürülmesini bahane ederek ilçe genelinde birçok ev, iş yeri ile BDP binası ve belediye hizmet binasına saldırıları ilçedeki etkisini korurken, aralarında İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Avukat Devrim Barış Baran, Bingöl Barosu Genel Sekteri Avukat Nihat Aksoy, İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Çelik, MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Sarıhan ve Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altun’un da bulunduğu heyet ilçedeki incelemelerinde yetkililerin görüşme taleplerini reddettiklerini belirttiler.

KAYMAKAM VE SAVCI HEYETLE GÖRÜŞMEDİ

İlk olarak Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile görüşen heyetin incelemelerine ilişkin açıklama yapan İHD Diyarbakır Şube Sekteri Raci Bilici, görüşmede ilçede “terör” estiren korucularla ilgili henüz idari soruşturmanın açılmamış olması ve mağdur olan BDP’lilerin gözaltına alınmasının yarattığı kaygıyı dile getirdiklerini söyledi. Karlıova Kaymakamı Aslan Karanfi ile yapılmaj istenen görüşme ise Kaymakam tarafından gerekçe gösterilmeden reddedildi. ve Karlıova Savcısıyla yapılmak istenen görüşme de,  dosyanın Bingöl’e gönderildiği gerekçesi ile savcı tarafından reddedildi. İlçenin idari amirleri tarafından randevu talepleri reddedilen heyet, daha sonra Karlıova Belediyesi’ne giderek incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamamlayan heyet ardından korucular tarafından ölümle tehdit edilen Belediye Başkanı Ferit Çelik ile bir araya geldi. Suç duyurusunda bulunduktan sonra görevlendirilen polisler tarafından korunan Çelik, olay günü ilçenin hiçbir mülki amirinin telefonlarına bakmadığını şimdi ise Kaymakam Karanfi’nin basında çıkan haberler nedeniyle kendisine tavır aldığını dile getirdi. İlçe Emniyet Müdürü’nün kendisine yönelik ırkçı bir tutum almasını şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Çelik, ilçede yaşananları Kürtlere yönelik konseptin bir parçası olarak yorumladı. Heyet daha sonra mağdur ailelerle de görüştü. Heyet yaptığı inceleme ve görüşmelere ilişkin hazırlayacağı raporu önümüzdeki hafa kamuoyuyla paylaşacak. (BingölDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adalet celladına teslim edilirse!

SONRAKİ HABER

2010-2011 adli yılı: Korku filmi gibiydi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...