28 Şubat 2011 18:06

Kadınlar gelecekleri için mücadele edecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesinde, Adana’da Emek Partili Kadınlar bir şenlik düzenledi.  Yapılan etkinlikte kadınların mücadeledeki önemine vurgu yapılırken, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine de dikkat çekildi.Atlıhan Müzikholde yapılan etkinliğe 2 aydır direnen Numune işçisi kadınlar

Kadınlar gelecekleri için mücadele edecek
Paylaş
Serap Yurtman / Hatice Yılmaz

Atlıhan Müzikholde yapılan etkinliğe 2 aydır direnen Numune işçisi kadınların yanı sıra birçok kadın katıldı. Sinevizyon gösterisiyle başlayan şenlik, emek kadın korosunun şiir ve şarkılarıyla devam etti. Kısa bir skecin ardından konuşan Emek Partisi il Başkanı Sevil Aracı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün kadınların mücadelesi sonucunda ortaya çıktığını ifade etti. Kadınların 8 Mart’a sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Aracı, 8 Mart’ın kadınların taleplerini dile getireceği bir gün olduğuna vurgu yaptı. Konuşmanın ardından serbest kürsü oluşturulurken, kadınlar taleplerini dile getirdi. Etkinlik sırasında kadınlar taleplerini gazetemize anlattılar.

YİNE KADINLAR KAZANACAK

Sevgi Kartopu (Numune İşçisi):  Direnen hep kadınlar oluyor. Erkekler ev geçindirme korkusuyla mücadeleyi daha erken bırakıyorlar. Kadınlar evlerinde kayın validelerinden baskı görüyor çocukları dirençlerini kırıyor. Bu gün direnişimizin 59. Günü. Şu an başhekimliğin elinde olan bir durum yok, yetki valiliğe verildi. Vali er geç Şubat’ın sonuna kadar bu işe çözüm bulacağını söylüyor. Eğer durum çözülmezse Ankara yürüyüş yapacağız. Ve mücadelemizin en ön safında yine kadınlar olacak. Kadınlar her zaman kazandılar ve bu defa yine kadınlar kazanacaktır. Kadınlar çocukları ve gelecekleri için güzellikler yaşatacak ve bunun için mücadele verecektir.

SADECE KENDİMİZE AİDİZ

Dilek Boğa:  8 Mart hayatın her alanında olan kadın, mücadelede de saflardadır. Bu yüzden kazanımların da paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Emeğinin cinsiyetinin sömürüldüğü bir dünya değil de adil her türlü her türlü sömürünün son bulduğu bir dünyada yaşamak istiyoruz. Kendimize ve çocuklarımıza güvenli bir gelecek istiyoruz. Bedenlerimiz üzerinde var olan mahremiyet haklarımızı istiyoruz. Bedenimiz ne babamızın ne kardeşimizin ne devletindir. Sadece kendimize aidiz. Namus da bizim sevda da bizim. Başkasının asla olamaz. Namus ve töre cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz.

Özgür Gemicioğlu: 8 Mart’a yeterince önem verilmiyor. Ve anlamını hâlâ kavrayamadığımız düşüncesindeyim. Kadın toplumca gereken önemi görmemesine rağmen yaşamın temel noktasında bulunuyor. Ev, okul, iş… Her şeyi omuzlarına almış emekçi kadınlarımız ve bu kadınların sadece bir gün değil her gün anılması gerekiyor.  Kadınlar her zaman barıştan kardeşlikten yana bir dünya istiyor.

KADINLAR BİZ DE VARIZ DEMELİ

Nermin Özbilgili Tuşgül: Kadınlar artık seslerini çıkarmalı ve artık biz de varız demeli. Ev kadınlarının sıkıntıları da çalışan kadınlardan farksız. En kötüsü de yokmuşuz gibi davranılması. Geleceğimiz ve çocuklarımız için tüm kadınları mücadeleye çağırıyoruz. Emeğimiz için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz.

ÇİFTE STANDARTLAR KALKMALI

Havva Alıcı: Ezilen ve sömürülen şiddet gören biz kadınlarız. Kadınların emeğinin karşılığının verilmesi, emeğimizin karşılığının verilmesi çifte standartların kalkması daha özgür, sosyal ve katılımcı bir hayat mücadelesi için buradayım. Bütün kadınların 8 Mart’ta alanlarda olmasını istiyorum.

AYIN SONUNU BEKLEMEK...

Berrin Kılıç: Benzer dünya görüşüne sahip emekçi kadınlarla burada olmak bu havayı paylaşmak çok güzel ve anlamlı. Emeği geçen herkesin ellerine ve emeklerine sağlık.
Nebile Akarsubaşı: 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü anlamı inkâr edilmeden, adına ve çıkışına uygun kutlanmalı. Kadınların bir araya gelmesinin başlangıç noktası olmalı ve birleştirici özelliğiyle devamı sağlanmalıdır.
Leyla Koçak: Ekmek istiyorum, gül istiyorum. Kadına şiddet uygulanmamasını, kadının özgür olmasını istiyorum. Koca, baba, kardeş baskısının olmadığı bir dünya hayal ediyorum. Ve bunun için mücadele veriyorum. Sürekli bir şeylerden kısmak ayın sonunu beklemek çok zor. 3 kuruş parayla ayın sonunu nasıl getiririz diye sürekli hesap yapıyoruz.  
(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakana açık mektup

SONRAKİ HABER

GDO’ların girişi durdurulmalıdır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...