02 Ağustos 2011 09:59

Sancaktepe Gençlik kampına hazırlanıyor

Okulların kapalı olduğu ve yaz tatilinde olduğumuz bu aylar,  birçok genç için tatilden öte çalışma zamanı demek. Dershane ücretleri, okul kayıt paraları, üniversite harçları derken giderek artan eğitim masrafları; gençlerin ve ailelerin belini bükmüş durumda. Bu yüzden gençlerin büyük bir

Sancaktepe Gençlik kampına hazırlanıyor
Paylaş
Dilek Yağlı / Yusuf Korkmaz

İşçi ve öğrenci gençlerin iş imkanı bulabildikleri sektörler daha çok inşaat ve tekstil. Bu dönemde özellikle deneyimsiz genç işçileri daha az maliyetle çalıştıran işveren için de kârını katladığını söyleyebiliriz. Hal böyle olunca ucuz iş gücünün yoğun olduğu inşaat ve tekstil gibi sektörlerde daha fazla çalışan gençler için kısa bir tatil heyecan verici.

İzmir Selçuk’ta düzenlenecek gençlik kampına hazırlanan İstanbul Sancaktepe Kamp Komitesindeki gençlerin birçoğu da çalışmalarını bu gençlerin olduğu bölgelerde yoğunlaştırmış durumda. 2011 Gençlik Yaz Kampı da bu yüzden birçok gençten ve aileden ilgi görüyor. Gençlik Yaz Kampı çalışmalarına katılan gençlerin birçoğu da hali hazırda bir işte çalışıyor. Kamp komitesi çalışmalarına özellikle işçi gençlerin yoğun olduğu mahallelerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek devam ediyor.

Bu mahallelerden biri de Meclis Mahallesi. Kürt ve işçi gençlerin yoğun olduğu bu bölgede,  gençler her akşam Metin Göktepe Parkı’nda bir araya gelerek işten kalan zamanlarını değerlendirmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen etkinlikte de kampın tanıtımı yapıldı.

Parkta kurulan kamp standı, mahalledeki afişleme çalışmaları ve bildiri dağıtımlarına gençlerin yanı sıra ailelerin ilgisi büyüktü. Hem eğlenerek hem de öğrenerek uygun imkanlarla geçirecekleri bir kamp olması bu ilgiyi daha da artırıyor. Dershane öğrencisi Doğan ve inşaat bekçiliği yapan Ercan’ın müzik dinletisi ve duyurularla zenginleştirilen etkinlik, halaylar ve türkülerle daha da renkli hale geldi.

Kamp komitesinin sohbet ettiği, kampı anlattığı gençlerin çoğu inşaat sektöründe çalışıyor. Kimi dershane ücretini çıkarmak, kimi de evdeki kira-fatura gibi masrafları karşılamak için tüm tatil zamanını değerlendirme çabası içerisinde. Onlar için yaz tatili dönemi, çalışmak için ‘fırsat’ dönemi demek.

HEM ÇALIŞIP HEM OKUYOR

Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde öğrenci olan  Rojan hem çalışıyor hem de okuyor. Geçen yaz da gençlik kampına katıldığını belirten Rojan, kendisini en fazla sosyal paylaşımın etkilediğini söylüyor. Kamp öncesinde yapılan tanıtım etkinliğine dair “Etkinliği gördüğümde heyecanlandım” diyen Rojan bu sene de kampa katılmayı çok istediğini belirtiyor. Bu nedenle izin tarihini kampa denk getirmeye çalıştığını sözlerine ekliyor.

Daha önceki kamplara katımayan Burhan bu sene katılmayı düşünüyor.

Sarıgazi Mehmetçik Lisesi mezunu Nezih, yaz tatilinde dekorasyon işinde çalışıyor. Etkinliği düzenleyen arkadaşları tanıdığını söyleyen Nezih, “ancak kampı isim olarak yeni duydum” dedi.

Bu tür etkinliklerin insanların birbirine yakınlaşması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Özkan, “Bugün gençlerin en büyük problemi yozlaşmadır. Bunlardan kurtulmanın en büyük faktörü de örgütlenmek olabilir” dedi..

Etkinlikte Sancaktepe Kamp Komitesi adına konuşan Mustafa Bircan, insanlığa, doğaya, bilime özgürlüğü tartışacaklarını belirterek kamp öncesi yapacakları etkinliklerin de duyurusunu yaptı. 6 Ağustos Cumartesi saat 18.00’da, Tokat Kızıldere Köy Derneği’nde Burhan Berken konseri düzenleyeceklerni anlatan Bircan, etkinlikte söyleşi ve sinevizyon gösterimleri de olacağı bilgisini verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: AKP baskısına boyun eğmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

7 askeri öldüren TSK mayını için rapor hazırlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa