11 Nisan 2015 09:30

AKP'li Ekmen hakkında çıkan haberleri yalanladı

AKP'den Batman 2. sıradan millletvekili adayı olarak gösterildikten sonra adaylıktan çekilen Mehmet Emin Ekmen DİHA'nin Batman Postası gazetesinin haberinden yaptığı 'Listeyi Cumhurbaşkanı değiştirdi' haberini Twitter hesabından yalandı..

Paylaş

AKP'den Batman 2. sıradan millletvekili adayı olarak gösterildikten sonra adaylıktan çekilen Mehmet Emin Ekmen DİHA'nin Batman Postası gazetesinin haberinden yaptığı 'Listeyi Cumhurbaşkanı değiştirdi' haberini Twitter hesabından yalandı..

DİHA'nın Batman Postası gazetesinin Ekmen'in yakınlarına söylediklerinden yaptığını öne sürdüğü habere göre Ekmen'in, AKP Genel Merkezi tarafından belirlenen listede İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğini ancak, listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gitmesinden sonra Batman 2. sıraya kaydırıldığını söylediği bildiriliyordu. 

İSTİFASININ GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Söz konusu haberde Ekmenin, istifasının nedenini ise şu sözler ile özetlediği dile getirilmişti; "Kimse gerçekleri bilmiyor, milletvekili aday listeleri Cumhurbaşkanlığı köşküne giderken, benim adım İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olarak yazılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan benim adımı listede görünce Batman Milletvekili aday listesine aldı. M. Emin Ekmen olarak, yıllarca partime emek verdim. Yerel seçimlerde 'gel aday ol' dediler oldum, 'Çalış' dediler çalıştım. Ağrı'ya gittim 40 gün boyunca orada çalıştım. Tüm AKP kongrelerinin hazırlıklarını üstelendim. Akil İnsanlar heyetinde yer aldım, çözüm süreci için varımı yoğumu ortaya koydum. Tüm bunlara rağmen gel 2. sırada çalış dediler. Neden hep ben çalışıyorum? Başkaları da çalışsın kimse kusura bakmasın onurumu hiçbir şeye değiştirmem, şu saatten sonrada birilerinin altında yer almak bana ve aileme yakışmaz."

Haberde Ekmen'in Batman'daki durumla ilgili de  "Batman'da yapılan son seçim anketleri doğrusu beni endişelendiriyor. Oylarımızın sabit kalmadığı ve azaldığı gerçeğini de görmek durumundayız. Bu oyları ben mi azalttım? Oyları azaltanlar ortada olduğu gibi maalesef hala aktif bir biçimde sahadalar. Buyursun onlar gelsin oyları artırsın bakalım nasıl artırıyorsalar?" dediği öne sürülmüştü.

MEHMET EMİN EKMEN YALANLADI

Mehmet Emin Ekmen Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu sözlerle yalanladı; Ulusal veya yerel basına hiç bir açıklamam olmamıştır, telefonlarım kapalıdır. Tek açıklamam şudur.
“Yüksek Seçim Kurulu’na  Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman’ın siyasi coğrafya dağılımına uygun, yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere Ak Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içinde çekiliyorum. Saygılarımla (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Diyadin’de çatışma

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...