02 Ağustos 2011 10:12

KESK: AKP baskısına boyun eğmeyeceğiz

KESK İstanbul Şubeler Platformu, AKP’nin son dönemde muhalif kesimlere yönelik baskı ve sindirme politikalarını kınadı. Bugün, Eğitim Sen  İstanbul 6 Nolu şubesinde yapılan açıklamaya konfederasyona bağlı sendikaların yanı sıra DİSK de destek verdi.Açıklamayı, Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Akça okudu. Akç

KESK: AKP baskısına boyun eğmeyeceğiz
Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, AKP’nin son dönemde muhalif kesimlere yönelik baskı ve sindirme politikalarını kınadı. Bugün, Eğitim Sen  İstanbul 6 Nolu şubesinde yapılan açıklamaya konfederasyona bağlı sendikaların yanı sıra DİSK de destek verdi.

Açıklamayı, Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Akça okudu. Akça, AKP’nin yüksek oy aldığı genel seçimlerden bu yana muhalif kesimlere yönelik baskı ve şiddeti arttırdığını söyleyen Akça, AKP’nin sokaklardaki sıradan sağcı, şoven ve muhafazakar kitleleri galeyana getirerek, kendi iktidarına teslim olmayan kitleleri sindirmek istediğini belirtti. AKP’nin seçimlerden sonra linç kültürünü sokaklara tekrar taşıdığını ifade eden Akça, gazetemiz başta olmak üzere muhalif basına  yönelik tehdidi de değerlendirerek, “Evrensel ve Yürüyüş dergisi gibi yayınlara yönelik tehditlerin ülkemizde geçmişi çok eskiye dayanan  muhalif basın organlarına yönelik şiddet örneklerinden birine daha yol açmaması için bu yayın organlarıyla gerekli dayanışma gösterilmelidir” dedi.

Kürt sorununa da değinen Akça, kurum olarak Kürt sorununda, barışçıl, demokratik ve bir arada eşit bir yaşamı savunduklarının altını çizdi. KESK olarak AKP’nin yarattığı şiddet sarmalına teslim olamayacaklarını söyleyen Akça, herkese ortak mücadele çağrısı yaptı. Açıklamanın ardından, KESK üyeleri BDP İl Başkanlığına ve gazetemize ziyarette bulundular. (İstanbul/EVRENSEL)


Gazetemize yönelik Türk İntikam Tugayı’nın (TİT) tehdidine karşı KESK İstanbul Şubeler Platformu gazetemizi ziyaret ederek dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Fatih Polat ve muhabirlerinden Gökhan Durmuş’un karşıladığı KESK’liler, emekçilerin sesi olan Evrensel’e yapılan tehditleri kendilerine yapılmış olarak kabul ettiklerini belirterek “Bu bir geçmiş olsun ziyareti değildir. Bizler de sizin mücadelenize ortağız” dedi.

TİT’in tehditleriyle birlikte gelişen süreci KESK’lilere anlatan Polat, bu tarz tehditlerin Evrensel’i yayın çizgisinden uzaklaştıramayacağını kaydetti. Bu tehditlerin asıl amacının Evrensel’in “halkların kardeşliğini” savunuyor olmasından kaynaklandığını dile getiren Polat, bu destek ziyaretinin sorumluluklarının daha da arttırdığını ifade etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Haber-Sen Avrupa Yakası Şube Başkanı Cemalettin Yüksel ise Evrensel’e yapılan her türlü tehdit ve saldırıyı KESK’e yapılmış saldırı kabul ettiklerini söyledi. Yüksel, “Bu tehditlerin olması gayet doğal. Çünkü bu dönem Evrensel Gazetesi Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun yanında oldu, emekçilerin yanında oldu, Kürtlerin, Ermenilerin yanında oldu, KESK’in yanında oldu” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolivar Senfoni Orkestrası İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Sancaktepe Gençlik kampına hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...