10 Nisan 2015 15:16

Özgecan Aslan cinayetinde iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı

Özgecan Aslan cinayetine ilişkin hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İddianamede, katil zanlılarının fikir ve eylem birliği içerisinde Özgecan Aslan'ı öldürme ve delilleri yok etme konusunda plan yapıp, bu planı gerçekleştirerek Özgecan’ı canavarca hisle öldürüp, cesedi ortadan kaldırma amacıyla yaktıkları belirtildi.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Özgecan Aslan cinayetine ilişkin hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.  İddianamede, katil zanlılarının fikir ve eylem birliği içerisinde Özgecan Aslan'ı öldürme ve delilleri yok etme konusunda plan yapıp, bu planı gerçekleştirerek Özgecan’ı canavarca hisle öldürüp, cesedi ortadan kaldırma amacıyla yaktıkları belirtildi.

Mersin’in’in Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndikten sonra öldürülen Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesi ve avukatları, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı ve Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği iddianameyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Özgecan Aslan’ın ailesinin avukatları tarafından yapılan açıklamada A. Suphi Altındöken’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla cezalandırılmasının talep edildiği belirtildi. İddianamede şüpheli Necmettin Altındöken hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme,” suçlamalarıyla cezalandırılmasının talep edildiği ifade edildi.

Fatih Gökçe hakkında ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlamalarıyla cezalandırılmasının talep edildiği kaydedildi.

İddianamede belirtilen her üç şüpheli hakkında istenen cezalar ve gerekçelerinin hukuka uygun ve kamu vicdanını tatmin edecek nitelikte olduğunu belirten Aslan ailesinin avukatları, ek takipsizlik kararının ise yasaya aykırı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Ancak ailenin avukatları olarak, toplanılması istenilen diğer delillerle birlikte suçluyu kayırmak, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında ek takipsizlik kararı verilmesinin olayın işleniş şekli ve yerleri göz önüne alındığında yasaya aykırı olduğu, bununla ilgili dosyada ayrıntılı araştırma yapılmasının kamu vicdanı açısından gerektiği kanaatinde olduğumuzdan ek takipsizlik kararına itiraz edeceğimizi belirtiriz.”

ÖNCEKİ HABER

SYRIZA özelleştirmeleri yeniden başlatıyor

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...