02 Ağustos 2011 09:42

Cannes’ın ‘büyük ödülü’ Altın Koza’da

NURİ Bilge Ceylan’ın, Mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali’nde “Büyük Ödül” kazanan ve dünya sineması tarafından övgüyle karşılanan “Bir Zamanlar Anadolu’da” adlı son filminin Türkiye prömiyeri 21 Eylül Çarşamba günü Adana’da 18. Uluslararası Altın Koza Fi

Cannes’ın ‘büyük ödülü’ Altın Koza’da
Paylaş

NURİ Bilge Ceylan’ın, Mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali’nde “Büyük Ödül” kazanan ve dünya sineması tarafından övgüyle karşılanan “Bir Zamanlar Anadolu’da” adlı son filminin Türkiye prömiyeri 21 Eylül Çarşamba günü Adana’da 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivaliyapılacak

Galaya Nuri Bilge Ceylan ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan’ın yanı sıra, senaristler Ebru Ceylan ve Ercan Kesal, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, oyuncular Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cansu Demirci de katılacak.

Nuri Bilge Ceylan daha önce katıldığı filmlerle Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Üç Maymun), Büyük Ödül (Uzak) ve FIPRESCI (İklimler) ödülleri kazanmıştı. Ayrıca Uzak filmindeki performanslarıyla başrol oyuncuları Muzaffer Özdemir ve Mehmet Emin Toprak, Cannes ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü paylaşmışlardı.

Ceylan, 2009 yılında düzenlen 62. Cannes Film Festivali jüri üyeleri arasında yer almış ve yine aynı yıl 16. Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Başkanlığı yapmıştı.

“Bir Zamanlar Anadolu’da” filmi Türkiye prömiyerinden sonra Türkiye’nin diğer şehirlerinde de gösterime girecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya’da nükleer tehdit hortladı

SONRAKİ HABER

Bolivar Senfoni Orkestrası İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...