10 Nisan 2015 04:47

#MetinGöktepe47Yaşında

Paylaş

İstanbul, Eyüp'te 8 Ocak 1996 günü takip ettiği haber sırasında polislerce gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü kapalı spor salonu yakınında ölü bulunan Evrensel Muhabiri Metin Göktepe, 47 yaşında...

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968’de, Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. 8 çocuklu emekçi bir ailenin 7. çocuğuydu.

Üniversitede öğrenci gençlik mücadelesinin aktif bir üyesi olan Metin Göktepe, öğrenci ve işçi hareketinin oldukça coşkulu olduğu bu dönemlerde, birçok kez gözaltına alındı.

1992 yılının Mart ayında işçi ve emekçi hareketinin gelişimine objektif tutacak bir derginin, Haberde ve Yorumda Gerçek dergisinin çıkacağını öğrenince orada çalışmaya başladı. Yayın hayatı boyunca Haberde ve Yorumda Gerçek Dergisi’nde muhabiri olarak çalışan Metin, 7 Haziran 1995’te kurulan Evrensel gazetesinde yer aldı. Metin, İstanbul, Eyüp'te 8 Ocak 1996 günü takip ettiği haber sırasında polislerce gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü kapalı spor salonu yakınında ölü bulundu.

Öldürülmesinden sorumlu polisler kamuoyunda "Rahşan affı" diye bilinen afla şartlı tahliyeden yararlanarak toplam 1 yıl 8 ay yatmışlardır. Metin Göktepe, gözaltında öldürülmüş gazeteciler içinde katilleri yargılanmış ilk gazetecidir.

METİN GÖKTEPE GAZETECİLİK ÖDÜLLERİ
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin doğum günü olan 10 Nisan günü verilmek üzere 1998 yılından bu yana 'Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri' düzenleniyor. 18. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri bu akşam sahiplerine verilecek...

MESLEKTAŞLARI, METİN'İN DOĞUMGÜNÜNÜ UNUTMADI...

METİN GÖKTEPE ANISINA HAZIRLADIĞIMIZ İNTERAKTİF SAYFA İÇİN TIKLAYIN...

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan nükleer santrallerle ilgili kanununu onayladı

SONRAKİ HABER

Dolar 2.62 liranın üzerine çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...