02 Ağustos 2011 09:32

Yunanistanlı taksiciler öfkeli

YUNANİSTAN’da, Hükümetin piyasaya yeni plakalar sunarak taksi sayısını arttırma kararına tepki göstermek amacıyla 18 Temmuz’da greve giden taksiciler protestolarını sürdürdü. Yunan medyası, Ulaştırma Bakanı Yannis Ragusis’in trafik akışında sorunlar yaşanmasına yol  açan eylemlerde, plakalara el konulmasını da i&cce

Yunanistanlı taksiciler öfkeli
Paylaş

Taksicilerin Ulaştırma Bakanlığı önündeki protestolarını 48 saat sürdürmelerinin beklendiği bildirildi. Diğer yandan, taksicilerin Mora Yarımadası ile anakarayı birbirine bağlayan Rio-Andirio köprüsü girişini de kapattıkları, trafikte mahsur kalan araçların kilometreleri bulan kuyruk oluşturduğu belirtildi. Bu arada, Girit Adası “Heraklion” (Kandiye) Havaalanı girişinde de polis taksicileri engellemeye çalıştı.

POLİS ENGELİ

Taksicilerin, güvenlik birimlerini taş yağmuruna tuttuğu olaylarda, polisin eylemcileri göz yaşartıcı gaz ile dağıttığı bildirildi. Taksicilere saldıran polisler turistleri de mağdur etti.  Turistlerin olay yerinden kaçarken taksiciler, Ada limanlarına yanaşan ABD ve Avrupa bandıralı kruvaziyer gemilerinden inen turistlerin otobüslerle seyahat etmemeleri gerektiğini belirttiler. Korfu Adası’nda da deniz ve hava limanlarının taksicilerce bloke edildiği belirtildi.

Diğer taraftan, Sisam Adası’nda da iktidar, PASOK Partisi Milletvekili Pithagora Vardiku’nun ofisine giren taksicilerin, yumurta attıkları, bilgisayarlara ve mekana zarar verdikleri kaydedildi.

Benzeri saldırıların PASOK Yanya ili milletvekilleri Mihali Pandula ile Thanasis İkonomu’nun bürolarına da düzenlendiği, olaylarda maddi hasar meydana geldiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Castro: En büyük düşman, hatalarımız

SONRAKİ HABER

Japonya’da nükleer tehdit hortladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...