09 Nisan 2015 15:56

Özgecan'ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet istendi

Mersin'in Tarsus ilçesinde, minibüste tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilen ve ormanlık alanda cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katillerine ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Paylaş

Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat'ta Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde yakılmış cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda hazırladığı iddianameyi Tarsus 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'ne sunan Cumhuriyet Savcısı, Aslan'ın katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. 

Mahkemenin iddianameyi 15 gün içerisinde inceleyerek kabul edip etmeyeceğine karar vereceği belirtildi.

SUÇLARI: CANARVARCA, EZİYET ÇEKTİREREK ÖLDÜRMEK 

Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesi durumunda Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek, ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel sahiple kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanacaklar. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe yaralarını sarmaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

Rehine eyleminde 27 kişi hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...