02 Ağustos 2011 09:28

Castro: En büyük düşman, hatalarımız

Küba Devlet Başkan Raul Castro, Küba’da amaçladıkları dönüşümleri gerçekleştirmek ve  süreci garanti altına almak için zihin değişiminin gerekli olduğunu belirtti.Bir bürokratın dini inançları yüzünden işinden atılmasını sert şekilde eleştiren, Ulusal Halk İktidarı Meclisi’nin a&cce

Castro: En büyük düşman, hatalarımız
Paylaş

Bir bürokratın dini inançları yüzünden işinden atılmasını sert şekilde eleştiren, Ulusal Halk İktidarı Meclisi’nin açılış oturumunun sonunda konuşan Castro, çalışkan bir devlet görevlisinin haksız yere görevden alınmasına uzanan, yanlışlarla dolu ve acı bir örneğe değindi. Castro bunu, bazı seviyelerdeki yetkililerin halen kurtulamadığı ve meşruiyet dışı kimi vakti geçmiş fikirlerin, halka ve Devrim’e verdiği zarar örneği olarak sundu.

Küba Komünist Partisi (PCC) üyesi söz konusu yetkili, dini inançları ve kiliseye gitmesi nedeniyle işinden atılmıştı. Raul Castro bu memuru işten atanların yaklaşımını, Anayasada işlenen ve PCC kongrelerinde kabul edilmiş insan haklarının açık bir ihlali olarak değerlendirdi. Bu haklar kapsamında kişiler işe alınırken ırk veya dini inanç ayrımı gözetilemez. Castro “Eğer bu kişi dilerse görevine geri dönebilecektir. Bu konuşmayla bu ahlaki yarayı da onarmayı umuyorum.” dedi. “Birden fazla defa söyledik: En büyük düşmanımızın emperyalizm değil, onun yerli uşakları hiç değil kendi hatalarımızdır. Eğer bu hataları yeterince derinlemesine incelersek bunlardan ders çıkarabiliriz.”

‘DİNİ KURUMLARLA ÇATIŞMAYI ÇÖZDÜK’

Devlet başkanı bu dışlayıcı düşünme tarzının kesin olarak değişmesi ve KKP’nin 6. Kongresi’nin kararlarına uydurulması gerektiğini söyledi. “Devrimimiz dini kurumlarla çatışma durumunu uzun yıllar önce çözdü. Öncesinde iki taraf da büyük ya da küçük hatalar yapmıştı” diye ekledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM’den Suriye kararı çıkmadı

SONRAKİ HABER

Yunanistanlı taksiciler öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...