02 Ağustos 2011 09:20

BM’den Suriye kararı çıkmadı

BM Konseyi ani bir kararla acil danışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının amacı Avrupa ve Amerikan temsilcilerinin Suriye yönetimini kınayan bir karar çıkarmak istemesiydi. Ancak toplantıdan somut bir sonucun elde edilmediği belirtildi.Verilen bilgiye göre, İngiltere, Fransa, Almanya ve Portekiz, ABD’nin de desteğini alarak Suriye yönet

BM’den Suriye kararı çıkmadı
Paylaş

BM Konseyi ani bir kararla acil danışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının amacı Avrupa ve Amerikan temsilcilerinin Suriye yönetimini kınayan bir karar çıkarmak istemesiydi. Ancak toplantıdan somut bir sonucun elde edilmediği belirtildi.

Verilen bilgiye göre, İngiltere, Fransa, Almanya ve Portekiz, ABD’nin de desteğini alarak Suriye yönetiminin göstericilere yönelik baskısını kınayan bir karar çıkarmak istedi. Bu ülkelerin girişiminin tartışılabileceği ifade ediliyor. Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Çin ve Rusya ise Suriye ile ilgili herhangi bir karar tasarısına karşı çıkacaklarını bildirmişlerdi. Çin ve Rusya’ya Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika da destek veriyor.  

SAVUNMA BAKANINA YAPTIRIM KARARI

Avrupa Birliği, Suriye Savunma Bakanı Ali Habib ve diğer güvenlik yetkililerini de yaptırım listesine ekledi. Avrupa Birliği, Suriye Savunma Bakanı Ali Habib ve diğer güvenlik yetkililerini de yaptırım listesine ekledi. Hesapların dondurulması ve seyahat yasağını içeren yaptırım listesine daha önce Devlet Başkanı Beşşar Esad da eklenmişti. AB’nin resmi gazetesinde yayınlanan yaptırım listesine Suriye’nin iç güvenlik şefi ile ‘katliama sahne olduğu’ belirtilen Hama’nın istihbarat şefi de dahil edildi.

İTALYA BÜYÜKELÇİSİ GERİ ÇAĞRILDI

İtalya, Şam yönetiminin ‘sivil halka yönelik korkunç baskısını’ gerekçe göstererek, Suriye büyükelçisini istişareler için geri çağırdı. İtalya, Şam yönetiminin sivil halka yönelik baskısını gerekçe göstererek, Suriye büyükelçisini istişareler için geri çağırdı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, diğer AB ülkelerinden de aynı adımı atmaları istendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

1967’ye dönüş mü?

SONRAKİ HABER

Castro: En büyük düşman, hatalarımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...