09 Nisan 2015 10:52

CHP’nin gündemi sandık güvenliği

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde sandık güvenliği için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışacaklarını söyledi.

Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde sandık güvenliği için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışacaklarını söyledi. Tekin, aday listelerinin hazırlanmasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun titizlik gösterdiğini belirterek, “Sayın Genel Başkanı çok yakinen tanıyan birisi olarak son on günde çektiği ızdırabı ben biliyorum. Önümüzdeki günlerde daha çok seçimler var her arkadaşımız layık olduğu yerde olacaktır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl katıldı.

Mart ayında planladıkları İstanbul mitingini, hava koşullarından dolayı yapamadıklarını kaydeden Tekin, bunu 11 Nisan günü Kartal Meydanı’nda yaparak seçim kampanyasına start vereceklerini ifade etti.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Tekin, CHP’nin sandıklarda güvenlik önlemi almasıyla ilgili soruya, “Elbette siyasi partiler güvenliklerini alacaktır. Ama şunu bilmenizi istiyorum dünyanın hiçbir yerinde Amerika’sından Asya’sına Avrupa’sına kadar hiçbir demokratik ülkede sandık güvenliği siyasi partilere bırakılacak kadar basit bir şey değildir. Sandık güvenliği devlete aittir, yüksek seçim kuruluna aittir. Yüksek seçim kurulu bu hassasiyet içerisinde davranacağına inanıyoruz. Bir önceki seçimlerin sadece Türkiye’de değil bir maskaralıkla hatta birçok gazete ve dergilerde mizah konusu olduğunu da unutmayalım. Bunun bir tanesi de kedi hikayesidir.” şeklinde cevap verdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun tartışmalara izin vermemesi gerektiğini söyleyen Tekin, “Bunun en büyük sorumlusu devletin kurumlarıdır, İçişleri Bakanlığı’dır, Adalet Bakanlığı’dır. Cumhuriyet Halk Partisi, biz örgütümüzün dışında birçok profesyonel yapıyla, sivil toplum örgütleriyle sahip çıkmaya çalışacağız. Bunun dışında yapabileceğimiz çok başka bir şey yoktur." diye konuştu. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Mağarada bulunan kemikler Adli Tıp’a gönderildi

SONRAKİ HABER

Düşünen spor dergisi 'Socrates' yayın hayatına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...