09 Nisan 2015 09:53

DİSK'ten Bayraklı Belediyesi açıklaması: ‘İşçilerin birliği bozulmamalı’

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, yaklaşan 1 Mayıs öncesi Bayraklı Belediyesi’nde yaşananlar üzerinden sendikaların karşı karşıya getirilme çabasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Paylaş

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, yaklaşan 1 Mayıs öncesi Bayraklı Belediyesi’nde yaşananlar üzerinden sendikaların karşı karşıya getirilme çabasını doğru bulmadıklarını belirtti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Bayraklı’da yaşananlara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Sarı şunları söyledi: “1 Mayıs öncesi işçilerin grevleri ertelenirken, örgütlenme üzerinde oyunlar oynanırken, işçi ve emekçilerin hakları bir bir yok olurken haklı taleplerimizi alanlarda haykırmak için hazırlık yaptığımız bugünlerde işçilerin birliğini bozacak tüm eylem ve etkinliklerden sendikaların kaçınması gerekir.”.     

Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, taşeron işçilerin talebi üzerine başlattıkları, Urla, Çeşme, Söke, Kuşadası, Bergama, Gaziemir, Bornova, Konak, Bayraklı belediyelerindeki örgütlenme çalışmalarını sonuçlandırdıklarını belirtti. Park bahçe işçilerinin ihtiyacı üzerine Bayraklı Belediyesi’ne gittiklerini ifade eden Şanlı, park bahçe ve fen İşlerinde örgütlendiklerini belirtti. Şanlı, “Bayraklı Temizlik İşleri’ndeki işçiler de bize geldi. Aynı iş kolumuzda olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası temizlik işleri için yetki başvurusunda bulunmuştu. Biz de ‘orada bir sendika var’ dedik” şeklinde konuştu. Şanlı, taşeronlaştırmaya karşı başlattıkları mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, sendikalara da birlikte kadro mücadelesi verme çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

6 aylık hamile kadın tüfekle öldürüldü

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Biz yükseldikçe AKP düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...