09 Nisan 2015 05:30

ABD'den Yemen'de sivilleri vuran uçaklara yakıt desteği

ABD, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'e yönelik başlatılan askeri operasyonlara savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yaparak destek verecek. Hava saldırılarında şu ana kadar 200'ü aşkın sivil yaşamını yitirdi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın Yemen’de Husilere yardımlarının farkında olduklarını söyleyerek "bölgede İran’ın tehdidi altında olduğunu hisseden ülkelere destek vermeyi sürdüreceklerini" belirtti.

ABD, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemen’e yönelik başlattığı saldırılara destek olarak harekata katılan savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapmaya başladı. Pentagon havada yakıt ikmalinin Yemen hava sahası dışında yapılacağını belirtti.

Yemen’e yönelik hava saldırıları çok sayıda sivilin ölümüne sebep oluyor.  Şu ana kadar 200'ü aşkın sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Rusya ve Venezuela ise BM’de Yemen’deki Husilere askeri yardımı engelleyen tasarıya itiraz etti. Rusya’nın Yemen’deki tüm taraflara silah ambargosu uygulayan bir tasarıdan yana olduğu belirtildi. Rusya ve Venezuela, Yemen’deki sivil kayıplarına dikkat çekerek hava saldırılarının da durdurulmasını talep etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MİT TIR'ları soruşturmasında 32 asker hakkında tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

Bolu'da Nisan ayında kar çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...