09 Nisan 2015 04:38

Dolar 2.61 lirayı geçti

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımında kararlı olduğuna ilişkin açıklamasının etkisiyle değer kazanan dolar yeniden 2.61 lirayı geçti.

Paylaş

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımında kararlı olduğuna ilişkin açıklamasının etkisiyle değer kazanan dolar yeniden 2.61 lirayı geçti.

Fed'in toplantı tutanaklarında, ABD ekonomisinin yıla zayıf bir başlangıç yapmasına karşın bu yıl içinde faiz artırımı yapılması kararlılılğının vurgulanması dolara güç kazandırdı.

Tutanakların açıklanmasından önce 2.58 - 2.59 lira aralığında hareket eden dolar, Fed'in faiz artırmada kararlı olduğunun anlaşılmasıyla yükseldi ve 2.6125 liraya kadar yükseldi.

Dolardaki tırmanış sürerken, euro 2.80 liranın altına çekilerek 2.7920 liraya kadar geriledi.

Fed'in faiz kararını toplantının tutanaklarında, faizlerin Haziran ayında artırılması konusunda kapı aralık bırakıldı. Tutanaklara göre, Fed'in bazı üyeleri Haziran'da bir faiz artırımı yapılmasını desteklerken, karşı çıkanların da ekonomideki toparlanmanın faizlerin artırılması konusunun önümüzdeki toplantıda görüşülmesine olanak verecek kadar iyi olduğu görüşünü dile getirdi.
İstanbul (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Peru'da işçiler neoliberal politikalara karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

MİT TIR'ları soruşturmasında 32 asker hakkında tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...