08 Nisan 2015 13:58

CHP Genel Merkezi’ne Bayraklı çağrısı

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç CHP Genel Merkezi'ne Bayraklı Belediyesi'nden atılan işçilerin sorununu çözmesini istedi

Paylaş

CHP’li Bayraklı Belediyesi’nde çalışan taşeron temizlik işçilerinin Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılmasıyla ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç 7 Haziran’da gerçekleşecek seçimleri hatırlatarak CHP Genel Merkezi’ni gereğini yapmaya çağırdı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a da seslenen Karakoç, yetki geldiğinde belediyenin sendikayla masaya oturmak zorunda kalacağını dile getirdi. 

Belediye-İş İzmir Şubeleri, Bayraklı Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan taşeron POSTAŞ firmasında sendikalarına üye oldukları için işten çıkarılan 10 işçiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında Belediye-İş şube başkanlarının yanı sıra, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve işten çıkarılan temizlik işçileri katıldı. 

Şubeler adına basın açıklamasını okuyan İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ’ın sadece taşeron işçileri değil, kadrolu Belediye-İş üyesi işçilerin de sendikadan istifa etmesi yönünde baskı uyguladığını belirtti ve atılan işçilerin işe geri alınmasını istedi. 

7 HAZİRAN VURGUSU

CHP Genel Merkezi’ni işçileri işten çıkarak Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında gereğini yapmaya çağıran Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Karakoç, 7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimleri hatırlattı. Karakoç, bakanlıktan yetki geldiğinde belediyenin sendikayla masaya oturmak zorunda kalacağını dile getirerek şunları söyledi: “İstesen de istemesen de geleceksin bu sendikayla sözleşmeyi imzalayacaksın. Bundan kaçamazsın. Baskı uygulamaya da devam edersen bu Türkiye’ye yayılacaktır. Emeğin hak ve menfaatleri doğrultusunda her şeyi yaparız. Bize kimse hakaret edemez, işçinin sendika seçme hakkına dokunamaz. Neticesine de herkes katlanacak.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe kafilesine saldırı olayının şüphelileri serbest

SONRAKİ HABER

Fransa’da grev günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...