08 Nisan 2015 13:28

İzmir Barosu’na ‘soykırım yalanı’ tepkisi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, İzmir Barosu’nun 9 Nisan’da yapmayı planladığı “Ermeni Soykırım İddialarına Karşı Yüzyıllık Yalana Son!” başlıklı panele tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, İzmir Barosu’nun 9 Nisan’da yapmayı planladığı “Ermeni Soykırım İddialarına Karşı Yüzyıllık Yalana Son!” başlıklı panele tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ÇHD, soykırıma yalan denmesinin, soykırım suçunu ve suç delillerini gizleme çabası olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, “Bir hukuk örgütü olarak İzmir Barosu, ceza hukukunun çok az tartışılan ‘Soykırım ve Soykırım suçu’ konusunda panel yapmış olsaydı bu durum tabi ki yadırganmazdı. Ancak bir hukuk örgütü soykırım gibi insanlığa karşı suç kategorisinde yer alan bir suç konusunda resmi ideolojinin payandalığını ve ulusalcı zehrini afişe etmeye kalkınca bu konuda bir açıklama yapmak zorunlu hale geldi” denildi.

Panel yaparak soykırıma yalan demenin soykırım suçunu ve suç delillerini gizleme çabası olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “En hafif ifade ile suçu ve suçluyu övmektir. İzmir barosu bu panelle ırkçı düşüncelerle geçmişte işlenen ağır suçların aklanması çabası içinde olduğunu göstermiştir” denildi. Açıklama, “Değerli Ermeni meslektaşlarımız Krikor Zohrap, Kaspar Çarez, Harutyan Şahrigyan; Bizler İzmirli avukatlar olarak geçmişte sizlere ve mensubu olduğunuz Ermeni halkına karşı işlenen suçların aklanmasına ve soykırımın unutulmasına izin vermeyeceğiz. Üyesi olduğumuz Baromuz adına Ermeni halkından özür diliyoruz” denildi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Devrim en büyük eleştiridir’

SONRAKİ HABER

‘MEB asıl görevini yapsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...