08 Nisan 2015 13:06

‘Kılık kıyafet’ eylemi devam edecek

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “İki sene önce başlatmış olduğumuz kılık kıyafet yönetmeliğine karşı eylemlerimiz, değişiklik olana kadar devem edecek” dedi.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun Eğitim Sen’in eylemi kapsamında sakal bırakan Öğretmen Halil Serkan Öz’ü azarlaması ve Halil öğretmenin yaşamını yitirmesi üzerine Valiye olan tepkiler sürüyor. Eğitim emekçileri bir yandan öğretmen Halil Serkan Öz’ün fotoğraflarının bulunduğu kokartlarla derslere girerken diğer, yandan Eğitim Sen’li eğitim emekçileri kılık kıyafet yönetmeliğine karşı yaptıkları eylemi sürdürüyor. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “İki sene önce başlatmış olduğumuz kılık kıyafet yönetmeliğine karşı eylemlerimiz, değişiklik olana kadar devem edecek” diyor.

2013 YILINDA BAŞLADI

Öğretmenlik mesleği yapılırken kılık kıyafetin belirleyici olmamasından dolayı aldıkları karar doğrultusunda 2013’ün Ekim ayında kılık kıyafet sebestisi için eyleme başladıklarını belirten Kamuran Karaca, “Biz kılık kıyafet yerine bilginin, eğitimin niteliğinin konuşulmasını savunuyoruz” dedi.
2013 yılında taleplerini Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ilettiklerini ve kıyafet serbestisini önerdiklerini dile getiren Karaca, “Ama MEB’in yaptığı tek değişkilik kılık kıyafet değişikliği oldu” dedi. Üstelik yapılan değişiklile sadece öğretmenlerin değil öğrencilerin de etkilendiğini vurgulayan Karaca, “Çocukların türban giymelerinin önü açılırken askılı tişört giymeleri yasak kapsamına alındı. Bazı gerici basın yayın organları farklı şekilde yorumluyor ama bizim savunduğumuz insana yakışır bir şekilde, doğru ve haklı olandı” dedi.

‘SAKALLI BAKANLAR BİLE VAR’

Eğitim Bir-Sen’in türban için imza topladığını hatırlatan Karaca, “Sonrasında kamu çalışanlarının da türban takmasının önü açıldı. Bizim yaptığımız da bu kapsamda sivil bir etkinliktir. Hak almaya yöneliktir. Birçok hak da bu şekilde alınır” dedi.
Yaptıkları eylem karşısında MEB’in ve Hükümetin yasaklayıcı bir kararı olmadığını ifade eden Karaca şunları söyledi: “Ama buna rağmen bir vali böyle bir tavır takınıyor. Şu anda kamuda bakanlar dahil saç uzatıp, bıyık-sakal bırakılabiliyor. Serbest kıyafetle görevini yapan birçok kamu çalışanı var. Diyanete bağlı memurlar sarık-cübbe giyebiliyor. Biz de kılık kıyafet serbestisi istiyoruz ve yönetmeliğe karşı eylemimiz değişiklik yapılana kadar devam edecek. Ağustosta toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz var. Orada da bunu gündeme getireceğiz” dedi.

ÖZ İÇİN EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Kılık kıyafet yönetmeliğine karşı yaptıkları eylemin yanı sıra bu hafta boyunca, üyelerinin kokart takarak iş yerlerine gittiklerini aktaran Eğitim Sen Başkanı taleplerini şöyle anlattı: “Valinin bir an önce istifası için MEB’e çağrımızı yineliyoruz. Böyle bir valinin derhal görevden alınmasını istiyoruz. Vali görevden alınmayacak olursa tepkilerimiz sürecek. Bunun sorumluluğu MEB ve İçişleri Bakanlığıdır.”

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de 372 bin kadın 'kuma' durumunda

SONRAKİ HABER

Grup Yorum konseri yasaklandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...