02 Ağustos 2011 08:56

“Suyumuzu alamazlar”

MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde HES projesini gerçekleştirecek şirketin bölgedeki ağaçları kestiğini belirten bir grup çevreci eylem yaptı.Fethiye’nin Göcek Beldesi, Karacaören köyü ve Kızıldere mevkisinden geçen kaynak suyunun bulunduğu HES projesinin yapılacağı bölgede toplanan çevreciler, şant

“Suyumuzu alamazlar”
Paylaş

MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde HES projesini gerçekleştirecek şirketin bölgedeki ağaçları kestiğini belirten bir grup çevreci eylem yaptı.

Fethiye’nin Göcek Beldesi, Karacaören köyü ve Kızıldere mevkisinden geçen kaynak suyunun bulunduğu HES projesinin yapılacağı bölgede toplanan çevreciler, şantiyeye ait levhayı devirip, şirket yetkilileriyle tartıştı.

YÜRÜDÜLER

Daha sonra yaklaşık 1,5 kilometre yürüyerek çeşitli sloganlar atan gruptakilere, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de destek verdi.

Nurettin Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye yapılacak HES projesiyle ilgili tüm izinlerin alınmadan kıymetli ağaçların kesildiğini iddia etti. Demir, ‘’Her şey yöre halkının bilgisi dışında yapılmış. Bu insan haklarına da girmiyor. Mecliste ilk toplantıda soru önergesi vereceğim. Bu konuda hazırlığımızı yaptık. Konunun mecliste takipçisi olacağım’’ dedi.

EYLEMLER SERTLEŞECEK

Kargı Köyü Muhtarı Mithat Sarı ise bölgeden çıkan suyun oldukça kaliteli olduğunu belirterek, ‘’Biz yöreden içme suyu bile alamazken, bizim suyumuzu alıp kendi menfaatleri için kullanacaklar. Suyumuz şişeleme suyu ayarındadır. Bu eylemler giderek sertleşecek’’ diye konuştu.

Yanıklar Köyü Muhtarı Rüstem Koyuncu ise bölgedeki suya sahip çıkmak için eylemlere devam edeceklerini ifade etti.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Satılık Kilise’ye Bakanlık el attı

SONRAKİ HABER

Kaz dağlarındaki madencilik meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...