08 Nisan 2015 10:32

Suudi Binbaşı el-Ahmari: Sınırdaki askerler, sıcak çatışmaya hazır

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere yönelik hava operasyonlarının ardından sınırda konuşlandırılan Suudi askerler, çıkabilecek çatışmalara karşı hazırda bekletiliyor.

Paylaş

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere yönelik hava operasyonlarının ardından sınırda konuşlandırılan Suudi askerler, çıkabilecek çatışmalara karşı hazırda bekletiliyor. 

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında bulunan illerinden Jezan'da, el-Maşrık kontrol noktasındaki sınır koruma kuvvetlerinde görevli Binbaşı Hamid el-Ahmari, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bu ön koruma bölgesinde sınır muhafızları ile silahlı kuvvetler ortak çalışıyor. Bu bölgede şimdiye kadar herhangi bir olay yaşanmadı, Allah korusun herhangi bir olay olursa buradaki herkes hazır." 

Yemen sınırındaki askeri yetkililer, gerekli makamlardan izin alan gazetecilerin sınır bölgesinde çekim yapmalarına izin veriyor.

Basın mensuplarına, bulundukları mevzinin karşısındaki dağ ve eteklerinde bulunan evlerin Yemen sınırları içinde olduğunu anlatan Binbaşı el-Ahmari, sınır boyunca kontrol noktalarının bulunduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki sınır bölgesinin coğrafi özellikleri itibariyle zor koşullara sahip olduğu belirtiliyor. Sınırı gözetleyen Suudi askerler, tehlikelere karşı her an tetikte bekletiliyor. Bölgede çıkabilecek çatışmalar ve kara harekatı için ise keskin nişancılar, ağır makineli silahlar ve zırhlı araçlar konuşlandırılmış durumda. 

Suudi Arabistan-Yemen sınırına konuşlandırılan kuvvetlerin, bölgede, gece hareketliliği tespit edebilen sisteme sahip olduğu ve askerlerin 24 saat devriye gezdiği ifade ediliyor.

Öte yandan, altı gün önce, Suudi Arabistan-Yemen sınırında devriye görevini yapan Suudi askerlere, Yemen tarafından ateş açılması sonucu bir asker hayatını kaybetmiş, çıkan çatışmada 10 asker yaralanmıştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nesli tükenen toy kuşlarını da vurdular

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Mevcut sistemle buraya kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa