28 Şubat 2011 17:22

Erbakan bugün defnedilecek

SAADET Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan için bugün düzenlenecek cenaze törenine “Hamas Lideri Halid Meşal’in de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılacağını” söyledi.Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet

Erbakan bugün defnedilecek
Paylaş

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için yarın Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde sabah namazının sonra cenaze namazı kılınacağını belirtti. Mustafa Kamalak, daha sonra Erbakan’ın cenazesinin, 08.00’de İstanbul’a gönderileceğini söyledi. İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip cenaze namazının kılınacağını bildiren Kamalak, Erbakan’ın naaşının, Merkez Efendi aile kabristanında toprağa verileceğini ifade etti. 60 civarında ülkede Erbakan için gıyabi cenaze namazı kılındığını belirten Kamalak, Tunus Nahta Hareketi lideri Raşit El Gannuşi, İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Fas El Tevhid vel Islah hareketi Genel Başkanı Muhammed Handavi, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Saadettin Osmani, Hindistan cemaati İslami’nin Genel Başkanı Mevlana Celaleddin Ömeri, HAMAS’ın liderlerinden Halit Meşal, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir r önderlerinden Prof. Elifüddin Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan Eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Seheb gibi bir çok cemaat önderinin cenazeye katılacağını belirtti.

Kamalak, gazetecilerin sorusu üzerine Erbakan’ın hazineye bir kuruş borcu olmadığını belirterek, Refah Partisi’nin 1997 yılında hazineden aldığı yardımın toplamı 714 milyar olduğunu, aynı yıl DYP’nin harcadığı miktarın 1,5 trilyon olduğunu kaydetti. “Ortada mahkeme kararı var diyeceksiniz, biz mahkeme kararı ile bu ülkede Başbakanlar astık” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaman’ın öykücüsü yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

!f ‘te sıra Ankara mahallelerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...