07 Nisan 2015 18:54

İşte iç güvenlik keyfiyeti: İstanbul'da bırakıldı, Çanakkale'de gözaltına alındı

İstanbul Adliyesi'ndeki rehine eyleminin ardından başlayan operasyonlar devam ediyor. 2 Nisan tarihinde İstanbul'daki Gençlik Federasyonu'nda gözaltına alınarak yaklaşık 4 gün gözaltında kalan ÇOMÜ öğrencisi S.B., dün geldiği Çanakkale'de bu sabah saatlerinde tekrar gözaltına alındı. S.B.'nin açlık grevinde olduğu belirtildi.

Paylaş

Halk Cephesi üyelerine İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok yerde yapılan operasyonlar Çanakkale'de de devam ediyor. Daha önce iki kişinin gözaltına alındığı ve F.A.adlı bir kişinin tutuklandığı Çanakkale'de bu sabah bir gözaltı daha yapıldı. 

İSTANBUL'DA 4 GÜN GÖZALTINDA KALMIŞTI 

2 Nisan tarihinde İstanbul'daki Gençlik Federasyonu operasyonunda gözaltına alınan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi S.B  4 gün süren gözaltı sonrası serbest bırakıldıktan sonra Çanakkale'ye geldi. 

YURT ÇIKIŞI GÖZALTI 

Çanakkale'ye gelerek Kız Öğrenci Yurduna giden S.B., sabah saatlerinde yurt çıkışı terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu halen devam eden S.B'nin yarın sabah saatlerinde savcılık sorgusuna çıkarılacağı öğrenildi. 

AÇLIK GREVİNE BAŞLADI 

İstanbul'da 4 gün boyunca gözaltında kalan ve sonrasında serbest bırakılan S.B., emniyetin yaptığı gözaltı baskıları nedeni ile açlık grevine başladığı öğrenildi. Avukatı tarafından şeker ve su desteği sağlanan S.B., açlık grevini sürdürüyor. 

'İÇ GÜVENLİK' KEYFİYETİ

Çanakkale'de yaşanan bu gözaltı 'iç güvenlik' yasasınının nasıl keyfi bir biçimde uygulanacağını da gösteriyor. Polisin yetkilerini artıran ve gözaltı keyfiyeti sunan 'iç güvenlik' yasası, 4 gün gözaltında kalan bir öğrenciyi, bir gün geçmeden başka bir ilde tekrar gözaltına alınma koşullarını yaratıyor.   (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardan kadın’ soruşturması protesto edildi

SONRAKİ HABER

Otizmli ve otizmli olmayan beyin ayrıştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...